Monday, February 28, 2011

FESTIVAL TARI 2011
kategori: kreatif dan rampaian tradisonal
UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS
TARIKH: 26-27FEB 2011
TEMPAT: PANGGUNG BUDAYA,FAKULTI MUZIK DAN SENI PERSEMBAHAN

PANGGUNG BUDAYA
FAKULTI MUZIK DAN SENI PERSEMBAHAN
UPSI

sekali lagi HEPa menganjurkan pertandingan tarian. kali ini ada dua kategori iaitu TARIAN KREATIF DAN TARIAN RAMPAIAN TRADISIONAL
festival tari ini di adakan pada 26 dan 27hb.pada 26hb ialah TARIAN KREATIF manakala pada 27hb pulak TARIAN RAMPAIAN TRADISIONAL.
juri kali ini ialah CIK MUNI, CIK NURUL N EN FADLY dari FMSP
terdapat pelbagai anugerah dipertandingkan iaitu
1.JOHAN,NAIB JOHAN,KETIGA
2. ANUGERAH KOREOGRAFI TERBAEK KREATIF
3.ANUGERAH KOREOGRAFI TERBAEK TRADISIONAL
4.ANUGERAH BUSANA DAN TATARIAS

hehe ada yg ckp kami ni team air asia..ada yg ckp kami nkg main futsal..ada yg percya kami d sponsor oleh standard charted.TEAMWORK!!! so we r beli same tshrt tuk festival kali ni.we choose RED cause we r berani untuk bertanding!!! the tshirt we crdit to JESSY for recomended:)
nice we r LIKE LIKE


TERBAEK!!!!!!

tarian kreatif oleh MIGDANSI:) ceracap inai

penari penari tarian kreatif FESTIVAL TARI 2011


selesai sudah untuk tari kreatif. next day nye baru pertandgn tarian rampaian.
we r with new costume:)
jom ushar ushar:)~

pose aftar semuanya dh ready. make up artis kami kali ini ialah nakey..dayah..misya dibantu oleh crew-crew lain jessy..debah..olyn..
terima semua:)



sweet couple:) langkah n jessy..they are ver open minded n sporting:) also low profie
keep ur attitude!!!
pose pose berikutnya aku bersama penari penari wanita:)
yg mana satu idaman kalbu nih:))hikhik

DANCY

MIHA

AFFIN

FATIN

ZANA

MAKEup artist MIGDANSI nakiss



makeups artis MIGDANSI jugak..DAYAH

pantun dari kami MIGDANSI
TAKSIM BERGEMA HATI BERSATU,
ZAPIN JOGET MENJADI TRADISI,
TINGKAH LIUK TARIAN MELAYU,
PUTERA PUTERI DARI MIGDANSI.







NAIB JOHAN FESTIVAL TARI 2011
wang tunai RM300, piala, sijil dan hamper

BUSANA DAN TATARIAS TERBAIK

peace frm us:)~ congrate guys!!!

mIGDAnsi team..TQ MISYA..IGIE N NAJLA

TQ to all supporter MIGDANSI team:)
we love u guys n appreaciate!!

terima kasih daun keladi..kalu sudi sokong kami lagi.ASMAQ:) ORg kuat KZ nih..tq so much selalu bg support untuk MIGDANSI...we love u asmaq:)

tq datang!!

MISYA:) jmk kesenian n kebudayaan kolej zaba:) tq

its was great n awsome memory..gonna miss this momment..all dancer together on stage!! sangat meriah n sgt sporting semuanya!!!!
kalu ada sumur d ladang,
boleh kita menumpang mandi,
kalu ada umur yang panjang,
boleh kita menari lagi.
TAHNIAH KEPADA PEMENANG!!!
~kc da bomb~

Friday, February 25, 2011


Kolej Komuniti Selayang

assignment lorrr..kena g sekolah,kolej,poli,or apa2 saje pusat pengajian yg relate dengan teknik n vokasional.cz y, nama pun subjek pengatar teknik n vokasional.so our group choose KOLEJ KOMUNITI SELAYANG untuk kami punya research n observing:)
its was great n experience been KKS. ok sblm tu kami kc..ct..ina..zura..kak ikin n as nk ucap jutaan TERIMA KSIH kepada puan Sheila yg sangt frenly n awsome hospitalitynya melayan kami dr mula smpai ke kami nak balik..yelaa meh..makans tuk lunch sgt special sbb kami di hidang dgn hasil masakn stdnt2 dr kursus katering dan serving..mmg MALATOP!! Sbb menu of da day ialah western..ada lamb chop, chcken cordon, fruit salad, watermelon juice, carrot soup, etc..sampai2 je terus makan.lepas tu baru kami tour bagunan KKM.kami d bwa ke makmal-makmal jahitan, kicthen, lab grafik n multimedia, lab interior designer, suite like hotel, cafe n sbgainye..
TQ SO MUCH!!!!

Latarbelakang dan Sejarah
Kolej Komuniti Selayang - Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.Kolej Komuniti Selayang ditubuhkan pada 1 Mac 2003 dengan menumpang di premis Sekolah Menengah Teknik Gombak. Bangunan Kolej Komuniti Selayang yang terletak di Bandar Baru Selayang, bersebelahan dengan Mahkamah Selayang dijadualkan siap pembinaannya pada Mei 2006. Prasarana yang disediakan akan menampung perlaksanaan kursus-kursus Fesyen dan Pakaian, Multimedia Kreatif Animasi, Hotel dan Katering, Bakeri dan Konfeksionari disamping kursus Rekabentuk Dalaman.Kapasiti pelajar yang dirancang bagi Kolej adalah melebehi 1200 orang bagi 5 kursus formal lepasan SPM dan program-program pembelajaran sepanjang hayat bagi masyarakat di daerah Gombak. Kolej Komuniti Selayang beralamat di Persiaran Pegawai , Km 16 Jln Ipoh 68100 Batu Caves Selangor. Keluasan keseluruhan bangunan adalah 3,402 m².

OBJEKTIF KOLEJ KOMUNITI

Menyediakan pendidikan yang berkualiti, berteknologi tinggi dan holistic dengan :

  • Menyediakan pendidikan dan latihan kemahiran kepada semua peringkat masyarakat
  • Menganjur dan menyediakan pembelajaran sepanjang hayat untuk menjadikan komuniti berpengetahuan (k-community)
  • Menganjur dan menyediakan latihan peningkatan kemahiran (up-skilling), latihan pemantapan kemahiran (re-skilling), dan latihan sangkutan (attachment training) untuk keperluan tenaga kerja setempat
  • Mewujud dan menganjurkan rangkaian strategic dan pakatan strategic dengan komuniti setempat dan pemegang taruh (stakeholder)
  • Menyediakan kemudahan, perkhidmatan dan system pembelajaran yang kondusif dan berkualiti



briefing by lectrer:)~ they are look smart n well groom:) like!

table setting with serving student


appetize with fruit salad


cream of carrot soup


chicken cordon blue serve with mushroom sauce serve with wedges potato serve with saute vegetable

lamb chop serve rosemery sauce serve with jacket potato serve with saute vegetable

M A K A N...like like like

dessert with cheese cake


terima kasih puan sheila frm k.k.selayang

hasil nukilan student interior designer kk selayang

makmal jahitan:)~ bestnye kalau d UPSi byk mcm ni:) kan kan

lelaki juga mampu OKehh!!!

smangat brother nih..cyok cyok:)~

ini lah ASHAH SUITE:) upernye sempena nama ir.ashah ,pensyarah subjek PTV kitrg..hehe tht y she recomended us to b there for observing n research.nice suite:)~


front counter:) they make exectly like hotel front desk receiption.this is a plce to stdnt hotel for practical traning:)~


hasil studnt BAKERY:)~ menarikkkkk

katering studnt in da kicthen:)~ all da best guys


sporting student frm KOLEJ KOMUNITI SELAYANG:) wish u guys
selamat maju jaya n good luck!!

kolej komuniti selayang:)~


team mate:) ina..ct..kc..zura..ikin..as..

terima kasih daun keladi, ada masa kami datang lagi:)
kreatif..dinamik..berinspirasi
~kc da bomb~