Wednesday, August 31, 2011

warna warni aidil fitri







Monday, August 29, 2011

salam lebaran!!!

Menyusun sepuluh jari memohon kemaafan kepada semua yang mengenali.saudara mara, sahabat handal,rakan taulan, guru-guru, pensyarah, anak didiku, serta muslimin dan muslimat. Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin, halal kan makan minum dan semoga dberkati.

kepada

Classmate TAdika PAsti

Kawan-kawan sekolah rendah Keb.Tunku Putera,Baling

Member-member Sek Men Keb Baling

Geng geng Sek Men Teknik Balik Pulau 99-00

Rakan rakan POliteknik Shah Alam, bacth 2001-2004

Especially Diploma in Medical Electronic

All friends at MALaysia AirlInes (MAS), klia

Sahabat handai TRAnstar Singapore

Batch mate AT31 Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Kemahiran Hidup, UNiversiti Pendidikan Sultan Idris

Dec2007-Aug2011

Guru-guru dan anak anak SMK Putrajaya Presint 11(2)

…………………………….

Salam aidilfitri dari Muhammad husni abu Hassan aka

Husni,uni,kc,izz huznie idraqie

Thursday, August 25, 2011

BYE CIKGU!!!

SATU HARI LAGI
jgn sedih sedih okehh!!!
kamu sedih saya lagi sedih
....................................................................................................

Monday, August 22, 2011

SAYA ANAK MALAYSIA

Terima Kasih Malaysia


Marilah kita semua

Atas nama negara bangsa

Dengan tekad mulia

Maju berwawasan

Mencipta keagungan

Berpadulah kita semua

Di dalam satu suara

Dengan degupan merdeka

Menjulang budaya bangsa

Untuk Malaysia tercinta

Malaysiaku gemilang

Merdekanya terbilang

Berdaulat dan makmur

Berjaya kami syukur

Malaysia.. kebebasan kedamaian

Malaysia.. kebahagiaan kebanggaan

Malaysia.. cemerlang terbilang

Malaysiaku gagah gemilang


SALAM KEMERDEKAAN KEPADA SEMUA RAKYAT MALAYSIA

“ 1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera ”

Sunday, August 21, 2011

supper tonite

Supper tonite..selamat malam…selamat bersahur….

Lepas Observe

Perghhh alhamdulillah rasa macam nk konvo esok!! Feel free sbb dah abes observed.tq so much to Prof Ramlee Mustapha as my supervisor praktikum. Hopefully I will get excellent result. lepas abes observe kena relief kelas 1P. sembang sembang amik gambor jerr nih. Kelas ni lelaki 6org je.stdnt perempuan g makmal sbb ni time KH..



1 primula’s boy

Amir..hakim..fitri..syahmin..hamzy..hasiff

Ptgnye aishah,jue n me pg berbuka kat luar. Ala ala nk celebrate dah abes kena observe. Aizat???haha majok majok nk ikut. So aizat join kitaorg jgk. Berbuka kat old town, alamanda





Lepas berbuka g solat pastu window shopping jap kat alamanda. Beli per??haha xde beli pe sgt Cuma 2pairs of shoes.2 pasang??hehe 1for me n 1 for aizat. Reward for his trial exam result ..so aizat all da best for ur PMR. Kasi Booommmmm k.8 A’s!!! goodluck!!



Wednesday, August 17, 2011

ObseRVe!!!

Last observation hari ini..hopefully semua berjalan dengan lancar. Hari ini cikgu kc nk mengajar bab pemakanan dan pengurusan sajian iaitu chapter pertama DIET seimbang. Suke bab bab makan ni. So harap lancar lah penyampaian untuk anak2 murid ERT tingkatan 1 R. semua studnt perempuan je dalam kelas. So senang lah skit nk mengawal kelas. Eh eh tp tak semua yerrk student perempuan ni ok. Sumetime ada jugak yang kena bagi perhatian lebih. Ok check list before masuk kelas nnti

1. Slide power point siap

2. Alat bantuan mengajar – cikgu kc bawa susu ducth lady, roti gardenia, lemon, biskut

3. Peralatan untuk aktiviti pengukuhan murid – dah siap lukis n warna

4. Lesson plan – offcourse awal awal dah buat

5. Vocal – appearance ( pakai baju chef hr ni mengajar) – personality – prepared!

6. Lain lain – marker pen,buku teks, lcd projector



alang alang dah mengajar diet seimbang, cikgu kc nk share ngn kamu semua

TABIAT MAKAN YANG SIHAT

ü kurangkan pengambilan makanan

a) Gula – menyebabkan kerosakan gigi dan kegemukan

b) Garam- menyebabkan penyakit tekanan darah tinggi

c) Lemak- menyebabkan penyakit jantung dan kegemukan

ü Lebihkan makanan berserat, buah buahan dan sayur sayuran untuk bekalan vitamin dan garam mineral.

ü Minum air secukupnya dan kunyah makanan dengan sempurna

ü Mengamalkan makan ikut masa

ü Mesti mengambil hidangan utama iaitu sarapan, makan tengah hari dan makan malam

ü Remaja memerlukan sumber makanan yang memeberikan tenaga kerana mereka lebih aktif

cikgu kc lukis n mewarna nih.cantik x??

alat bantuan mengajar hari ini
bangunnnnnnnnnnnnnnnnnn....assalamualaikum cikgu!!!

Tuesday, August 16, 2011

rindu UPSI.........................................

Monday, August 15, 2011

NEW HORIZONE

Assalamualaikum..alhamdulillah hari ini sudah 17 hari kita berpuasa iaitu 17 ramdhan..bersamaan hari NUZUL al quRan iaitu hari turun nya ayt suci alquran ayat pertama IQRA’..sila betulkan kalau salah erk..ustaz n ustazah..semoga kita terus diberkati amin. Minggu lepas 13ramdhan i ada join majlis berbuka puasa bersama BLOGGER-blogger Hots! Actually citer nye camni, masa chat2 kat FB, my firend ZAmi ada tnya I katne.so I jawab ler kat Putrajaya. Ok, im asking bck nape?hehe dia ckp nk dtg putrjaya so I epy lah ley jumpa..pastu katanye datang ada mjlis berbuka posa ngn bloger-bloger.i tanye lagi putrjya kat ner. So dia jwb lak putra damai..hahah sah sah putra damai tu tmpt I stay. Wink wink so tnye lagi , blok mana, zami ckp blok C . sokehhh so I blok A. I dgn xmalunye pn turut serta majlis berbuka tuh. Walaupun xkenal sgt ngn diorg tp sgt enjoy!!!!! Nak terima kasih to HIzami cz bw I join IFTAR SANTAI SELAMBAR BLOGGER KALI KE -3A Thousand thanks jugak kepada semua blogger-blogger HAwts!!! Adie..Nabely..ijat,..zam..hizami..azad..pojiee..daniel..wan..qarl..achaha..kak heze..khal..hazzy..adam arjuna..amirr rayyan..eazy..nemo..atief..suffian..que n ayie..Nice To meet U guys!! Tak KenaL maka Tak cinta!!! Keep In Touch yaHH!!! kalU buaT gathering lagi Jgn Lupa JemPt sayE lagi

Cake sempena meraikan majlis iftar ramdhan blogger 2011

Shot pertama. Sya suke ini pic!!

Nabeyl aizaT frM german, yup! Dia stdy kat sane..

tq for ur muffin n cookies..

blogger hawts!! Hizami

zami n kal…kal ada iras YUna!!

Pojiepooh n qaRl (bakal pendidik jugk tuh)




Bakal pendidik yang bakal mendidik anak bangsa!!kami juga penulis blog!!!

C CERDIK..I ILMU..K KERANA..G GURU..U UNGGUL

Adam arjuna minta izin untuk pic ini

sekian,

Salam Blogger n Ramadhan dari kami semua.

Insyallah tahun depan jumpa lagi

....................................................

Leftenan Maritim Hasrul Ashraf

FRiDAY:~ tp bukan bari jumaat erk..ni FRiDAY tempat makan tuh.berbuka puasa dgn mybro En.Leftenan Maritim Hasrul Ashraf. TaBik tUan keranA Berjaya bergelar Leftenan Maritim!! Pround of u bro.

Lokasi berbuka puasa

T.G.I FRiDAY,alamanda

15 ramdhan 1432


Waiting for iftar


Menu of the day!!! alhamdulillah

terima kasih daun keladi



Leftenan Maritim Hasrul Ashraf

Captain Izz Huznie Idraqie

Hope to c u soon again.tq so much for meal. God bless!!

Wednesday, August 10, 2011

last minutes!!


Berbuka kat luar bersama brother brother ku pogiee,nwar n aizat

Panorama restaurant, ampang.


Subhanallah, keindahan oleh penciptaNya












Daripada Zaid bin Khalid al-Juhhani r.a,. daripada Nabi SAW sabdanya, “Sesiapa yang memberi makan (berbuka) kepada orang yang berpuasa, ia akan mendapat pahala seperti orang yang berpuasa itu dan pahala orang yang berpuasa itu tidak berkurangan walau sedikitpun”. (At-Tirmidzi)