Wednesday, November 30, 2011

itu malam tadi


hola. bz bekerja di siang hari..malam g jln jln uptown kat stapak. g ngn crew crew cafe yang lain tup tap tup tap grab la jugak perfume n spek mata. memang dok plan nk buat spek baru. hah! kalu korg nk beli yg murah murah p la uptown. kc dapat beli 4 brg hanya rm 30 shj. branded wooooo..dpt perfume 3 jenis. ck shock, mont blanc n paco rabbane. pastu dpt spek mata oakley lagi!! murah kan kan kan!!!
semua ini rm 30 sajorkkkkkkkkkkkkk...

Monday, November 28, 2011

sambungn KARNIVAL

sebelum bermulanya show. amik gambar dulu ngn org kuat karnival keusahawanan kz nih iaitu AYOb yg berbaju ijau pink ituew.dia yg minta kc datang karnival ni.

igie..kc..feles
precious time jumpa ngn feles aka anwar aka BFF saya. kami last jumpa masa pektikal sama sama d putrjaya. kebtulan feles nk ke ipoh n saya pulak ada show d tg malim. so kami berpeluang jumpa at tg malim. ilang windooo.hehe so all da best buat anwar cz dia dpt offer tenaga pengajar it frm USM n akan mengajar it kat lnchang,pahang. proud of u.

Sunday, November 27, 2011

KarNIvaL keuSahAWAnan KOlej ZAba

senyum pagiee...............kak najla..jessy..abg kc

Holla kc kembali..lama seyyy dah dance ni. Pagi pagi td kc leps subuh dtg tg malim cz dancy my junior merangkap adik kat kz tuh jemput sbg vip katanya untuk bengkel kebudayaan 2011. Ok lah bengkel sbb lama dah kowt tak berdansa nih. Tup tup sampai je sna, kena pulak jd instructor senam seni. So we MIGDANSi layan jer. Lastminute step!! Begitulah hebatnya kami MIgdansi kan kan kan..hehe ok ok lepas senam tari terus ke dewan kz cz bengkel buat kat dlm dewan. Bengkel tari kali ini pasal TARIAN INANG. Layan sajorkkkkkk..



Lepas tuh ada lgi ni kejutan. Kc di tarik untuk buat show mlm ni.iaitu malam penutupan carnival keusahawan kolej zaba. So nntikan kemunculan KC da bomb mlm nnti. Mintak maaf dulu sbb step hanya beberapa jam sahaja untuk persembahan malam ini

Tahniah kepada peserta bengkel yg telah Berjaya menamatkn bengkel kebudayaan.majula seni tari untuk kz!!

Saturday, November 26, 2011

MAAL HIJRAH 1433

assalamualaikum
salam maalhijrah 1433 to all muslim in this world
satu muharam detik permulaan,
perkiraan tahun islam hijrah,
perhijrahan nabi dan umat islam,
dari kota Makkah ke Kota Madinah,
atas keyakinan dan ansar bersatu,
rela berkorban ,harta dan nyawa,
demi menegakkan islam tercinta
HIJRAH ITU PERJUANGAN
HIJRAH ITU PERNGORBANAN
HIJRAH ITU PERSAUDARAAN,
HIJRAH MEMENTUK PERPADUAN....................
hehe soiee kalu lupa lirik..sbb ingat masa ngaji PASTI dulu kc jd tekong dia
apa apa pun
samalah kita doa kan semoga kita semua d berkati oleh ALLAH pada tahun baru maal hijrah ini

hijrah KC da BOmb..ini lah hijrah kc dari sekolah ke caFE..yup dari dok bz wat RPH aka lesson aka rancangan pelajaran harian ke mengadap customer, basuh pinggan, lap meja, cashier dan yang paling berat ialah Account? berat ker?? ehhe berat laa sebab nk kena jujur ngn amanah kalu BOSS dah bagi kepercayaan kpd kita untuk main ngn money money n angka nih. its account report.xpe xpe biar otak cikgu KC ni sntiasa fresh.kan kan. ok guys esok TASTEBUDS cafe offday..ni update kat cafe je nih..UIA agak sunyi sbb diorg cuti smpai isnin...insyllah kc nk ke tg malim esok , kolej zaba sbb diorg ada jmput untuk BENGKEL TARI. yorkkkk jom berdansa...lama tak menari nih..temui KC da BOmb d KOLEJ ZABA, upsi esok ya...
salam maal hijrah

Tuesday, November 22, 2011

DAH ADA KE BELOM??

semoga sihat selalu:) jgn lupa minta doa!!!

TUAH AYAM D KAKI, TUAH KORG NGN CG HUZNIE

lcct before departure: inilah student student bertuah cg huznie
anas..syazmeer..ija..farhan...ecah


kebetulan sblm terbang jumpa my belove friend MIJI n frenz. diorang wakil UPSI nk ke Bandung untuk pertndingn band. all da best n proud to b UPSI

miji n kc
cuba teka bape umur kami?

aikk ni kat mana pulak??hehe kalu sape yg sllu terjah my blog sure familiar tmpt n diorg nih.nilah junior2 kc at upsi. dah mcm fmly kitrg ni.diorg jugak my MIGDANSI team. group tarian kami d KZ,Upsi. diorg juge yg bnyk membntu menjayakan karya kc da bomb: CINTA ZAYU
Langkah..kc..anep..ammar
langkah bertmbah comel
anep suprised sbb bdan naik mendadak gemoknye kamoooo hehe
amar lak OK dr sem lepas agak kurus

jessy dancy n yoe pun adeeeeee...jessy makin comel mcm langkah jgek. dancy mainten n lense meletops. yoe?? wt happen...makin kurus maaaaaaaaaaaaa..biasalah dh jd artis budaya bak kata lan.keep it up guys. dance is healthy

syazmeer bertambah tuah sbb dpt ikiut cg ke tempat cg stdy

anas pun bertuah jugak dpt ikot pegi kolej cikgu..aizat farhan?? dia kat kg lagi..boley dia nak dok kg lg. so cikgu balik bertiga shj. ija n ecah follow their mum at serdang. aizat stay at my home, syameer n anas je ikut cg balik KL

bangga anak kandung suluh budiman
walaupun xtau bila laa nk posting..hehe doakan kawn2 semoga cpt posting cz xcited nk mendidik anak bangsa nih...hehe
nice pintu gerbang masuk new campus UPSi
................................................................

Friday, November 18, 2011

TEKA TEKI


semoga berjalan dengan lancar
................................................

Tuesday, November 15, 2011

GOOD MIDWEEK

tidak sama kan???
saper saper cakap sama sila LIKE!! epy wednesdays:)

ROMBONGAN cikgu!

Esok last day keje..bukan berhenti or dapat posting mana mana. Just cuti 4days coz ada HAJAT BESAR nak balik kampong. Apa hajat itueww tunggu saya update blog seterusnya ok. Esok last keje, then khamis petang saya akan terbang balik ke negeri kedah darul aman. Lama kowts tak balik kedah. Lepas abeh pratikal bulan 8 hr tu balik raya, then dok rumah dalam 2 weeks terus balik ke kl n keje. Lepas tu xbalik kg dah, ni baru nak balik pulak. Yeaa ceq orhang kedah noh..so sapa-sapa yang free jemputlah bertandang ke rumah saya kat kedah noh. Ada majlis skit 19hb ,sabtu.flght ceq khamis petang turun kat PEN int airport. Hah balik kali ini ngan anak anak murid frm putrajaya. Diorang kira bertuah dpt naik flght bersama CIKGU IZZ HUZNIE IDRAQIE. Mereka yang bertuah ialah wah wah mcm menang peraduan plak..aizat,anas,meer,arisa n ija.

now everyone can fly

Saturday, November 12, 2011

AIM KE 18


Assalamualaikum..

Tengok tak semalam anugerah industry muzik ke 18, 2011. Actually big thanks to RABBANI cz bg exclusive invite to us, so kami kami yang pergi ini menggantikan seat RABBANI sbb RABBANI tidak dapat menghadirkan diri ke majlis perprestij itu AIM ke 18,2011. Merasa jugak lalu di kapet biru.nerves n teruja nk ikut laluan itu sbb kami bukanm retis pun…

Jamal..fit..mr.mail..ash..taqeem..kc..said



PEMENANG KATEGORI ARTIS BARU TERBAIK – Najwa

PEMENANG KATEGORI LAGU POP TERBAIK – Sedetik Lebih (Anuar Zain)

PEMENANG KATEGORI LAGU NASYID TERBAIK – Pedoman (Nora Feat V.O.U)

PEMENANG KATEGORI LAGU POP ETNIK TERBAIK – Joget Tak Senag Hati (Adibah Nor)

PEMENANG KATEGORI LAGU INGGERIS TERBAIK – Got To Go (Najwa)

PEMENANG KATEGORI PERSEMBAHAN VOKAL B’KUMPULAN TERBAIK – Beribu Sesalan (Jac,Ning,Shila Hamzah)

PEMENANG KATEGORI LAGU ROCK TERBAIK – Pelita (A.P.I)

PEMENANG KATEGORI VIDEO MUZIK TERBAIK – Susun Silang Kata (Aizat)

PEMENANG KATEGORI LAGU BAHASA MELAYU TERBAIK YG DIPERSEMBAHKAN OLEH ARTIS LUAR NEGARA – Ku Menunggu (Rossa)

PEMENANG KATEGORI KHAS ARTIS MOBILE CELCOM TERBAIK – 6ixth Sense

PEMENANG KEMBARA – Yuna

ANUGERAH SRI WIRAMA – Beh Suat Pheng

PEMENANG PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DI DALAM LAGU (LELAKI) – Sedetik Lebih (Anuar Zain)

PEMENANG PERSEMBAHAN VOKAL TERBAIK DI DALAM LAGU (WANITA) – Penakut (Yuna)

PEMENANG LAGU TERBAIK AIM 18 – Penakut (Yuna)

PEMENANG KATEGORI ALBUM TERBAIK AIM 18 – The Malaysian Philharmonic Orchestra Celebrate 25 Years of Sheila Majid (Sheila Majid)


Bersama pengarah muda, mr shamsul.nntikan gangster 3 di pawagam dgn penampilan istimewa kc da bomb..verangannnnnnnnnn

cun!! Marsya..mcm gadis litar..sexy n sporting

Sape nih??ni laaa artis baru jugak nih..ct saleha..padan tak??? dua dua cute kan...

insyallah ..c u next year..tahniah kpd yang berjaya!



aku xsabaq nk p aim.. yaahooooo!!!

blom tengok dah dapat award...camne nih..k bloggers we will meet at bukit jalil tonite...



tq for exclusive ticket
have fun n njoy da AIM 2011


Thursday, November 10, 2011

11.11.11

thank youuuu ALLAH s.w.t...at last it's official and i would like to thnx to my mak and arwah abah,families,lecturer,friends and all who always have my back and became my backbone through all these years....APPRECIATE IT A LOT!!!!!!!

Alhamdulillah,syukur

Tuesday, November 8, 2011

26th SEA GAMES





All da best n wish u luck!!!

To my bro: mohd fauzi Khalid

Atlet silat Negara sukan sea ke-26

Bina yakin diri,mampu kita lakukan,tiada yang mustahil,segalanya boleh!!! Malaysia boleh!! Selamat berjuang di Sukan Sea ke-26

majulah sukan untuk negara!!!

Sunday, November 6, 2011

in TIME the awsome movie

Tadaa..hidangan menarik yg disediakan oleh Amir Rayyan simple but nice!!

In a future where people stop aging at 25, but are engineered to live only one more year, having the means to buy your way out of the situation is a shot at immortal youth. Here, Will Salas finds himself accused of murder and on the run with a hostage - a connection that becomes an important part of the way against the system.

Director: Andrew Niccol

Writer: Andrew Niccol

Stars: Justin Timberlake, Amanda Seyfried and Cillian Murphy

Lepas balik beraya umah Amir, we r pegi alamanda. Tgk wayang!! Hehe tulaa kan beraya d bndar. xde xtvt nk buat so tgk wayang. Wt movie?? IN TIME!!!! Great n awesome guys. Sape yang lom tgk cepat cepat ler book tiket g tgk. Justin Timberlake berlakon.


Phirana………..meer n cikgu

Syazmeer..mustaqeem..me

syukran, mustaqeem join us tgk wayang

ada masa ketemu lagi

Kuar je panggung kena ngorat ngn akak jual lense.hehe so chck mata skejap.opss!!! yes saya rabun kawan kwan..

Itu MATA saya

Budak kaca mata

Pic: zaman study d UPSI dlm bus nkg campus makan kat deli garden

sekian,terima kasih

..........................................

Saturday, November 5, 2011

KORBAN 1432



Salam perantauan buat anda semua. Maaf zahir batin kepada mak tercyg, kakak tercinta dan adik yg dkasihi. Tak lupa buat anak anak menakan yang dirindui amsyar,ahlam, amar, nana,nini,caca,Daniel n syifa. Kepada kawan kwan semua tadika pasti,sk tunku putera, smk baling, sm teknik balik pulaua, politeknik shah alam, dan UPSI. Slm juga buat kawan kwan Transtar ,dan Malaysia Airlines. Selamat hari raya jugak kepada anak anak didik SMK Baling n SMK putrajaya presint 11(2) serta cikgu cikgu. slm korban jgk kepada KAWAN KAWAN BLOGGER yang tidak dilupkan..hehe tak de open haouse ker??Terima kepada tuan rumah yg member great hospitality untuk tumpang beraya. Kredit to meer n fmly. Really appreaciate it!