Friday, June 22, 2012

Terus bersabar...semoga dipermudahkan kami...

Assalamualaikum Kawan! Alhamdulillah dipanjangkan umur...23jun!! Yes genap sebulan mendaftarkan diri sbg peg.perkdmtan pendidikan siswazah.apa tuh?atau nama rojaknya..Cikgu! Dan sebulan Jgk di bumi kenyalang ini. Bermula hari pertama Smpai ke Beladin sehingga hari ini, Cuaca Memang panas Dan musim kemarau. Kawasan tmpt sy bertugas ini mengalami masalah air yg sgt sgt Kronik..wahh ayat ccamni ley ke?ok nk cerita sejak Mai dok sini mmg Susah nk dpt bekalan air.harap tunggu ujan Turun je.kalu Ada hujan adalah sumbeer air nk mndi,basuh baju,n sewaktu dgnnye. Dan Kalu bekalan air dr sungai air nye agakPayau Dan masin.so nak x nak itueww yg hado.hehe itu bag air.then umah sewa.....grgrgrrggr dh masuk 3weeks xde electric..untuk kongsi pengalaman je,bygkan I'm staying without electricity almost 3weeks..how u feel?panas?offcozz hehe tp semua ni ujian Dan pengertian erti hidup sebenar. Hari ni alhmdulliah baru than Rumah wat wiring.insyllah Mlm ni Selesa skit dh Ada electric kat umah.. Kesimpulannnye, kita Kena byk bersyukur dgn apa yg ade..kepada yg tinggal kat mana mana shj yg cukup kemudahan air Dan api tu, gunakan sebijak Dan sebaiknye.jgn membazir air,jimatkan penggunaan electric,syukur dgn kemudahan yg Ada.dan Kena ingt kpd orang orang yg tinggal jauh dipedalaman.betapa Susahnya mereka untuk mndpt kemudahan Dan sumber spt di tempat yg lain.......... Kg Beladin, Pusa, Betong....srwak:) missing u Mak,kak,adik,anak buah,Kawan Kawan di semennjung.......love u guys!

Sunday, June 10, 2012

PINDAH lagik!!!!

ESOk Sekolah...... Maka bermula lah hidup baharu saya sbg Cikgu... Hari ini kami masuk umah baru..Rumah baru!! Yerkkk..sgt bangga sbb kami org pertama masuk Rumah itu.umah stndrlaaa 2bilik and we r three in da house. My housemate sama juga baru posting also from upsi. Diorg Cikgu seni. So lepas ni Kc Akan update about Rumah sewa kami:) Bab Pindah Pindah...actually ni Kali ke jap erk..ok 1st check in pearl hotel, lepas tu kami berangkat ke Kuching...Sampai Kuching kami checkin bhgian ke pendidikan teknologi ,Kota samarahan. Lepas tu pack balik brg brg ke beladin.huh..dah Berapa Kali erk,hah Kali ke Tiga kami check in Rumah warden tumpang for awhile Sampai hari ini masuk Rumah baru...alhamdulillah akhirnyeeeee dapat masuk Rumah baru:) semoga kedatangan kami d sini disenangi:) doakan saya. ESOk hari pertama memulakan tugas Sebagai PENDIDIK..anak anak murid SMK Beladin nanti Cikgu ESOk erk...

Thursday, June 7, 2012

Sarikie

Assalamulaikumwarahmatullahiwabaratuh....... Day 14 means 2weeks..yeap dah dua minggu I'm been sarawak.memandangkan iPad ni baru je anutannye ditukar daripada maxis ke celcom:) hehe sebabnya tempat Kc skng ni maxis sgtbterhad so for my convenience I was change to celcom. Welcome aboard celcom;) eh pasal celcom plak..ok ok nk cerita harinye xtiviti. Pic? Sgt soiee xdpt nk upload sbb iPad ni nth xley plak nk upload pic.so bercerita without pic..hehe ok ok xkisahkan uolsss..janji x basi blog Kc ni.ok hari ni nk cerita Kc g Sarikei.g watpe.....hah sbelum tu nk habaq main Kc skng kat smk Beladin,Betong Sarawak.yeap dh dpt mengajar katsini,bagi yg lom tahu..Perlu ke bg tahu?... Ok ok nk ke Sarike it's take about 1 n half hours journey,so early in da morning kami.yeap kami.kami means ramai kan.hehe from semennjung yg dpt posting sama Sekolah ngn Kc 11 org.ada Dari upm, usim n utm. Paling ramai upsi ler...hehe awal pagi leps solat subuh kami dah siap.subuh awal kat sini.so kami pg naik van, van Perlu di tempah sehari sblm nak gerak. So kami gerak around 630am from Sekolah,then all the way nk ke sana or mana mana tempt keluar Dari Beladin kami Kena naik ferry dulu...nak rsa naik ferry mohleeeer kite ke beladin.ok naik ferry Dlm 10 minutes je.leps naik ferry kami pun zazzz ke Sarikei.this is about Sarikei Sarikei is a town, and the capital of the Sarikei District (985 square kilometers) in Sarikei Division, Sarawak, east Malaysia. It is located on the Rajang River, near where the river empties into the South China Sea. The district population (year 2010 census) was 56,798. The population is culturally mixed, with mostly Iban, Melanau, Malay and Chinese predominating. The economy of the town is primarily agricultural, and Sarikei is famed for its pineapples and its pepper. The center of town has many old Chinese shophouses from the 1930s. It is also a major transportation hub for traffic on both the Pan Borneo Highway and the Rajang river. Anybody traveling by road or express boat from Kuching to Sibu must pass through Sarikei. The most distinctive feature of the bustling waterfront is a 3.6 m high pineapple statue. The town itself consists of a main road, Repok Road which is bisected by another road leading to the new development in Kampung Seberang. Paham x? Tak Paham u guys googles translate laa erkk.. Hah actually g sarikie ni,ktrg beli barang barang segala macam untuk keperluan umah sewa n personal. Td rasa McM baru menikah, yelahhhh beli dapur gas rice cooker mangkuk periuk belanga tilam bantal sudu senduk sudip n bla bla bla. Haha slain itu settle kan medical checkup n Kc g angkat sumpah. Huh Cauca sgt panas Yerk. tp best nye Sarikei McM McM hado bank pun byk n kedai nk me beli belah jugak bnyk.then we r moving back around 230pm n Smpai kul 4pm n gambang van sokrg rm24hengget....itu shj Sekian..dah masuk mgrib sini 640pm.k jumpa lagi :)