Saturday, September 8, 2012

KENA SERBUuuuu

 Terima kasih CIKG ROSLI, iaitu PK ko kurikulum skolah kami. jemputan open house kat umah nye, kg hilir,Beladin. sangat frendly family cikgu rosli.dan paling BEST makanan sangat banyak dan sedap.terima kasih kepada keluarga cikgu rosli sudi jemput kami cikgu cikgu SMK BELADIN
menu yg ado nnti ushar ushar pic kat bawah ni erk


 limau kasturi :) makan ngn laksa sarawak.nyaman!

 apakah??? ketupat dan lemang uolsss

 pelbagai untuk dicicah dgn lemang dan ketupat. gulai ayam, daging masak itam, ayamg masak merah


 bihun goreng dan sebelah spagethi balognese

 kek lapis,kek lumut,kek lembab,semua hado...kek lapis adalah wajib!

 rojak buah pun ada. appertizer tu. huhu byk kannnn rezeqie....




 family potraite
hehe satu lagi pujian kepada seni dan hiasan dalaman umah
sgt cantik dan kemas


 cikgu cikgu datang memeriahkan suasana


 antara cikgu cikgu SMK BELADIN yg datang

 sebelah itu cikgu Rosli
terima kasih ats jemputan 

antara tetamu yg hadir
semoga dimurahkan rezeqie cikgu Rosli dan keluarga
kat sarawak ni pun meriah kalu musim raya
.............................................................................................

RAMAH TAMAH WALFAIZIE

jamuan dan sambutan aidilfitri SMK BELADIN
CERITERA ramah tamah bermula
bersemngat kc nk iron baju raya,tup tup masa tgh buat persiapan, pk ko kurikulum dtg jumpa kc.then dia ckp esok kita ada meeting.hah! tadaaaaa maknanya esok tu ialah hari jamuan raya kat skolah.tak pe, jd cikgu ni memang masa nye tak tentu. kena sentiasa bersedia. lepas dpt tahu xdpt nk beraya sakan dgn studnt kat sekolah, kc gtau anakanak murid kelas kc.kc sbg guru tingkatan 1D.ada yg ckp, kami pn xnak raya laa cikgu esok,masing masing ckp cikgu jgn pg meeting, sapa nk jaga kelas kita.mcm mcmdiorg ni. itu xde masalah, cikgu yg xde pegang guru tingkatan kan ley replace my pasrt.so minta tolong cikgu lain tgk tgk kan ting 1 dedikasi :) so pic pic ni sblm g meeting 830am ,kat SMK Pusa. meeting berkaitan dgn smbutan kemerdekaan prgkt Kuching.

bersama En.Shafie , PK HEM

anak anak 1 Dedikasi, ambil gambar sebelum g meeting.ada rezeqie nnti kita raya lagi skali dlm kelas. cikgu janji pakai baju raya erk:)

calon calon SPM 2012.  goodluck n all da best guys!

cikgu nita, ustazah sara dan cg husni


Sir Larrie with 1 F students. congatulation for winner booth terbaek

ezzaidie, 1F

Awang , 1F

juadah juadah..konsep portluck mengikut tingkatan masing masing

pulut panggang

kek lapis most popular cake in Sarawak

cg ari,cg kc, cg azmer, cg daros, cg fairul

1 dedikasi 

cikgu cikgu cantik dari sarawak
cg deandra,tecer step,cg marrie, tecer sam

cikgu cikgu ensom n macho ahak....jgn jeles
cg lan,cg gem,cg wan,cg kc,cg teik,cg,zul,cg razak


suke gila ini pic. semua ni cikgu PJPK.
cg lan, cg deandra,cg azimin,cg husni

sekian, ramah tamah SMK BELADIN
pic tak byk sebab kc dah g mesyuarat lepas itu.semoga tahun depan ada rezeqie dapat pakai baju raya.jumpa lagi tahun hadapan
dapat pengalaman baru smbutan raya kat sekolah baru,kwan baru,pelajar baru,makanan makanan baru.
happy..njoy..awsome
terbaekkkkkkkkkkkk SMK BELADIN


Friday, September 7, 2012

COLOUR OF MALAYSIAN

 Barisan pendidik SMK Beladin

akhirnya sesi bergambar untuk majalah sekolah selesai
tema: baju batik 1Malaysia
tarikh: 30.8.2012


dah macam nkg pertandingan koir. segak kan cikgu cikgu baharu
we r new educator
semoga terus maju didalam dunia pendidikan


cg wan,cg dayah,cg nita,tecer step,cg saidatul,cg kc,ustzah sara,cg marrie,tecer sam,cg khairul
actually kami ada lagi 5 org cikgu baharu
cg zulhairi,cg zulkhairi,cg gem,ustz naem n ustz samsul
kesemuanya kami cikgu baru kat SMK BELADIN seramai
15 org
UPSI..UPM..UKM..USIM


salam kemerdekaan ke 55
janji ditepati
terima kasih Malaysia

SYAWAL 1433

 with lovely family 1syawal 1433 

 with mum n all my sista

 my 3rd sista with her kids..caca..daniel and syifa

 myelder sista with her daughter nana n nini

 me n kak aida

 isha n kak aida

love this moment.selamber!!

alhamdulillah ,dapat beraya ngan keluarga lagi tahun ni.tahun ni raya kedua tanpa abah tersyg.semoga abah aman disana.alfatehah.dalam kegembiraan hari raya tahun ni,ada jugak kesedihan buat keluarga terdekat iaitu tahun ni kami kehilangan anak kepada sepupu iaitu arwah aswad,17 yg terlibat dlm kemalangan dibulan ramdhan yg lalu.sakalung takziah jugak buat beloved friend anwar atas pemergian ibunda tercinta allahyarhamah Nafisah bin Asiah yg telah kembali kerahmatullah pada 2syawal.semoga anwar sekeluarga tabah menghadapinya.semoga arwah abah,aswad dan mak anwar ditempatkan digolongan orang orang yg beriman.
alhadulillah tahun ni merupakan tahun pertama juga beraya sebagai CIKGU secara rasminya. saat balik kg yg dinantikan sebab ini kali pertama balik kg selepas dtg mendftarkan diri di SMK BELADIN,Sarawak. banyak jugak pengalaman berpuasa di tempat orang iaitu di kg beladin,sarawak ni. hah untuk pngetahuan semua kat sini selamat berbuka puasa diorg ckp selmat BERSUNGKAI...sepanjang ramdhan disini jugak, dpat menikmatai juadaha bebrbuka dengn makanan makanan org sarawak yg xde kat semenanjung.
suasana sepanjang ramadhan,iaitu solat taraweh,dan berbuka puasa di sini ada kelainannya. jualan juadah dijual seawal 1230 tengahri dan tiada bazar ramadhan seperti kebyakkn tempat di semenanjung. juadah byk dijual di tepi jalan sepnjng kg. dan paling best hehe kami berbuka puasa kat sini lebih awal berbanding di semenanjung.pengalaman baru buat kc kat sini. 
pengalaman mengajar erti kehidupan
selamat hari raya maafahir batin dari kcdan keluarga
BELADIN village 
sarawak
.................................................