Saturday, December 31, 2016

happy new year 2017!

The end 2016! welcome 2017! Happy new year to all of u!

Sunday, December 25, 2016

KISAH CUTI SEKOLAH

assalamualaikum dan salam hujung tahun!
sat jaa sebulan cuti oi..aduihhhh mcm biasalaa sesi mengePack br brg nk bck to school.kisah cikgu ngn ank murid sama je laa hujung tahun kalut nk balik ke skolah.
cikgu busy lg kot dgn nak meeting bagai, nk p buat persiapan kedatangn pelajar pelajar baru dan macam macam la kan.cikgu busy laaah..hehe
ok mula mula cuti landed ja penang aiport pagi tu trus mysis fecth balik Baling
pastu mulaa agenda cuti sekolah

my sister and my mak. my mum baru je do operate mata tu so kena wear spek itam 

 agenda pertama awal cuti hari cuti makan kenduri.wahhhh ni special sbb kenduri fmly angkat kat Sarawak nu dpt menantu orghang kedah baq ang. so mesti la kena p kan kan. 
 Tahniah Oden n Mila. Semoga bahagia ke akhirnya

 family frm sarawak ni

sorry my sis ceq lena ja atas kreta.halaa smpai frm ho chi min amik flight ke penang and balik Baling zaz p mkn kenduri plak. kenduri kedah jugak tp daerah lain


Gunung Baling tumpuan hiking hiking skg.
sy bru je naik hehe 

 oh my kampung!! tenang nyaaa.ni view depan rumah kami. Kg seberang pekan Baling

 mybro pogie mai ghumah bw wife n mak abah. mcm nila cuti skolah bru kami boleh jumpa

 mysis aida. adik sy isha and me.p mana?? makan kenduri laaa apa lgi. jenuh ternak lemak tau balik cuti skolah ni.
hah ni brekfast kat area Baling jugak.depa kata tgh top jugak. roti canai tip top. ok nice jugak makan
tp service kak cashier n owner tu mcm kureng skit..haha pantang tau service x bgus walupun makanan sedap.sorry MH ajar kite bab bab customer services ni 

 hey love with all my adik beradik sedara mara sepupu anak menakan. ni baru skit adik bradik had ada. tak balik semua lagi. kalau gathering mmg kena book dewan ni relative kami.ni santai lepak tepi sungai minum petang.

 yehaaa syok makan makan sekali sekala ramai ramai. next cuti skolah kita lepak lagi. bestnyaa jd cikgu kan cuti lama
 daging masak kicap! tadaaa ni satu lg hoby kalau cuti skolah. masuk dapoqqqq memasak. hantam saja apa had ada kita masak.

 balik kg biasala jumpa la kwn lepak lepak. cikgu jugak ni so boleh la jumpa kan hehe

 view kot depan umah je ni
 masak masak lagi

 cendol wajib mkan kalau balik kg. hehe layan jap cendoi pulut. sedap! rm3 ja kot
hye my name is Peer rakin. Im 2 years old. hobi sellau kacau cik oni kalau buat keje. anak buah bongsu ni. cuti sekolah dok melayan dia je la.esok cik onie nk balik dah. jgn ghiyauuuuu dah

 p mana semua nk ikut.jom jom.korang nak ikut x?

 breakfast ! mcm mcm ada org jual kat Baling ni.murah lgi la. cok keria tu sedap. 3 rm 1, nasi lemak daun pisang sgt sedap rm 1 ja lagi.

tudiaaa sedap tuh.

 ok ni cake sempena anak anak buah dpt keputusan baik dan cemerlang kat sekolah.so uncle belanja kek sebijik utk raikan.semoga terus berjaya ya anak anak menakan semua dan anak anak murid sekalian


my junior kat Upsi,rupanya tak jauh mana pun umah dia dgn umah senior dia ni. kebetulan dia mai pekan baling, pastu terus singgah mai umah. posting joho ni.

tengok ni ada lagi dia kan.hehe 


 peang petang tak da apa bw p taman permainan. uncle pun layan kan aja.hehe



 kenduri kawin lagi. hehe he keep remind me kenduri dia, so kena p la kan.junior gak ni Tahiah ya!

 xtvt cuti kali ni berjaya naik jugak Gunung Baling, Kedah darul aman. Gunung ni belakang rmah je. tp cuti kali ni ja bru kesempatan nak naik.so nnti sapa had nk naik meh la sggh umah cikgu dulu. best n mencabar naik gunung dan puas sbb view mmg awesome.

 masuk dapoq lagi.hehe 

 ni buat dessert. bengkang roti. nyummmmmmnomnom

 lauk kenduri kendara. tu gulain rias pisang daging mmg top kalau area Baling ni punya kenduri kawin.sedap! sila chck kolestrol aaa lepas ni. jenuh!

 ni pulak lauk pauk kalau my sis pakat balik kg.so meriahhhh depa masak.i tukang makan je.sambai belacan ulam adalah menu wajib utk fmly kami.

 had ni best pekena gulai ikan perangat dgn roti banggali. terangkattttt beb!

 berassss sepcial import frm sarwak. Beras padi huma tu stndt bagi , dgn sotong kering, bawa balik kg bg family rasa. mak buat nasi lemak. uhhhhhh meleleh baq ang... sedap!


sebahagian keluarga kesayangan saya


 anak anak menakan. all my niece and nephew

 my sibling..dari kiri akak no 2,3 me no 4 dan adik no 5. kakak no 1 keje xdpt cuti.ya saya sokrg je Prince..hehe single lagi tau..

 mak kesayangan kami with us
 peer Rakin and me


 I fo Izz Huznie Idraqie

 hello. hi this is shazwan , anak murid masa buat ROs dulu. ayah dia my sifu cikgu otai KHB kami dlu.bakal Pharmasist ni graduan Bandung universty. lepak layan cendoi petang petang

 lepas rindu sat pinjam Mr Civic shazwan sat. perghhhhh best kot civiv. takpe Cik City ku syg di sarwak.i tetap ur darlling ya.
 tudiaaa nkp mana pulak. apa lagi step out to Kenduri lagi.yehaaaa, kali ni umah saudara sebelah arwah abah. jom. gemokkan diri.

 like uncle like nephew. anak anak menakan nih Rakin, Syafiq and Daniel


 ada lagi food?hah ni last masak esok nk balik dah..hehe i grillled chicken boh carrot.ayam tu perap awai awai.so lepas perap masuk pemanggang trus grill...lets makan! alhamdulillah cuti sekolah pun dh abis. next year cuti mcm byk jugak kalau xda apa apa progrm d sarawak. apa lgi balik kampung la kan. The Best Ever place to stay is HOmetown. so adik adik anak anak pelajar yg nk msuk sekolah semula.sila buat persiapan ya secukupnya. doa cikgu semoga terus berjaya dan beroleh kejayaan dunia dan akhirat. Mak ayah keep support anak anak ya dlm dunia pendidikan yg penuh cabaran ini. rakan guru as usual.kita tunaikan tanggungjawab kita dgn penuh dedikasi dan amanah. insyllah.semoga kita terus diberi kesihatan dan dimurahkan rezeqi dalam apa jua yang kita lakukan. insyllah jumpa lagi ya. Selamat Tahun Baru 2017! jaga diri semua.
byk lagi kisah kisah cuti boleh p buka facbook : Izz Huznie Idraqie atau follow my Instagram : Izzhuznieidraqie
assalamulaikum




\



Thursday, December 22, 2016

MAJLIS SUKAN DAN KEBUDAYAAN PSKPP KEBANGSAAN 2016

Assalamualaikum dan salam kebudayaan 
MPSKPP Peringkat Kebangsaan kali ini telah diadakan di Negeri Kedah Darul Aman.Memandangkan ceq org Kedah kan so apa lgi ambik peluang la kan p tengok. bestnya buat Kedah ni bukan pa, dpt laa jumpa kwn kwn had mewakili negeri masing masing
Kalah menan tak kisah janji hampa semua dah wakil negeri masing masing ke peringkat Kebangsaan!
win semua nya
Banyak acara yang dipertandingkan dan venue venue acara di sekitar Bandaraya aloq setaq.Untuk pertandingan Kebudayaan iaitu gabungan diantara nyanyia solo,duet,kombo dan tarian telah di adakan di Dewan Majlis Bandaraya Alor setar. Pertandingan saringan di mulakan pada sebelah petang 20Dec menyaksiakan 10 Negeri berentap.Hanya 4 Negeri sahaja yang akan layak ke Final pada sebelah malamnya. Tahniah buat Negeri yang telah layak ke Final

 bersedia untuk menyaksikan pertandingan akhir kebudayaan 

 meet my friend.They are Team Johor. Tahniah guys u all the best!!!!
 mini gathering jumpa kawan kawan dari Universiti Pendidikan Sultan Idris
kc....miha wakil Kedah, ngajaq kat langkawi skg (myjunior merangkap Team Tarian di KZ dulu -MIGDANSI.....Sammy my coursemate sama sama buat Minor Seni tari mewakili Negeri Johor, Miza senior Tarian we ols. Izat junior Mewakili Negeri Terengganu..

 sammy ! hebat dalam tarian asal Bintulu sarawak tp mengajar di negeri Johor

miha mewakili negeri kedah. sekarang mengajar di Langkawi. Tahniah Miha dan team Kedah kerana  menjadi Juara Peringkat Kebangsaan MSPKKKP 2016.
TAHNIAH BUAT SEMUA KONTIGEN YANG MEWAKILI NEGERI MASING MASING
TO GUYS SEMUA HEBAT!!CIKGU CIKGU SEMUA HEBAT!!!