Monday, November 16, 2020

Amazing View Baling Kedah

 It's not always the necessities to go far and wide. I mean just look at your surrounding, you certainly can really find exciting and inspiring things within your hometown, the place you call your home. Being able to smell the fresh air and disconnect from the world out there...i mean it is a previlege, there is nothing quite like it, If you truly love nature, you will find beauty everywhere but lucky for me and for those whose in Baling, Kedah where we got to witness miracle, not trying to blow our own horns but just look at this...i mean doesn’t it magnificent? The blue of the sky, the green of the grass and the ray of morning sunlight and the sound of the birds...i mean you couldn’t simply ask for more...could you?...well i leave you with the question cause i am too busy appreciating 😘








This ia awesomeness View Baling Kedah

Thursday, October 29, 2020

You Make me Melt at Ludwig Softserve

salam maulidurasul
29 okt 2020
khamis
cuti 

Ludwig Softserve
Lebuh Armenian Geogetown 
Penang
area street art penang!
ok tak de plan pun nak mai 
actulaly nk p UrbanGreen Cafe tapi katop sebab renovation
so im walk away to street art 
haa ternampak cafe ni 
then masuk 
ok boleh lepak sebab ada soket plug
senang nak buat keje
ha keje apa?
mmg plan nk p cari cafe yang bole plug in my lappy adapter
ok dah
jom tgk




my order : 
Panda Latte recomended by cashier then accompany Matcha by niko neko belgian waffle
rasa sedap
taste good
pandan latte just nice
price
RM 11 for cup of latte panda
RM 20 for waffle
RM 31

interior look soft kena dgn nama cafe ni Ludwig softserve


Choose your ice cream 



selesa bersih sejuk
 lama jugak aa lepak  2 jam lebih 



hehe mcm x bapa jadi deco latte hehe kena keep try to make nice deco on top latte

Yummy waffle
sedap! ada ice cream hazel nut 

nice utk ootd dak dak insta



ok done my skema jawapan for final exam rbt f2
ok u guys yg dtg Penang dan boleh la masuk
list 
mkn ice cream
waffle
drink and baverage here
LUDWIG SOFTserve
LebuArmenian
Geogetown
Penang Street Art
ok next cafe nanti kita update
stay safe!

Saturday, October 17, 2020

Kasi Garang skit for Cik City

Jawi Tyre and Work shop! 

Hola! Salam vromm vrooom
haaaaai bro n sis
haaa kali ni kt cerita pasal kereta mesti ampa pelik ttba Mr H masuk bab Cik city
letssss !

Memang dah plan a few week lg nk tukaq tyre kereta yelaa since Cik city was born 2015 x pernah pun dok tukaq tyre kereta. So hr ni amik peluang cuti hujung minggu pergi servey n tukaq teruih! bukan tyre ja sport rim skli Mr H tukaq hehe 😜 xpa la reward kan utk diri sendiri asyik Mr H ja dok tuka kasut , kali ni kt bg Cik city pun kasut baru


byk pilihan ampa boleh mai tgk 
harga boleh runding
pilihan 1
pilihan 2



pilihan 3 


Honda pattern mula mula berkenan had ni tp mcm x nmpk perubahan plak klu chnge yg ni hehe sbb nmpk sama yg asalGold pun ramai recomended. nice kan! baca smpai habis nnti tgk mana pilihan Mr H erk


sesi pemasangan dilakukan dgn baik

Orang Kuat! semua depa ni sgt frenly jwab smua soklan 
Mr H biasalah cikgu ka ckp byk tnya itu ini hehe tuk puaskan hati 
So mana mana yg seblh utara ni boleh la hampa mai workshop ni 

tadaaaaaa!
jom tgk mana satu pilihan Mr H

tang mana? kat mana? where is the workshop? ok im really recomended to all guys hahaha tudia omputih plak dah ok Mr H nk rekemen kat ampa semua yg nk tukaq tyre ka rim ka boleh la mai kedai ni JAWI TYRE and WORKshop ! the staf very helfull and frendly. Sebab apa? yealaa mula Mr H smlai teruih dia entertain dia layan lah tnya itu ini ok so Mr H habq la nk tukaq tyre then nk cri sport rim jugak. so dia hbaq detail satu persatu jika tyre jenis ni utk apa rim ni sesuai dgn apa. yg syoknya bangga Workshop besar ni org kita Bumiputera. so jom support!!! 

Haaa kedai ni luas besar selesa ! itu byk pilihan sport rim 
Black looks so sexy and awesome for me so i choose this BLack.. pilihan masing masing kan hehe 😜 

so sy pilih HITAM! Hitam itu menawan 

haaa sy dpt FREE isi oxsigenAir .Tq Jawi tyre!


 tgh isi OksigenAir

ni kedai nya ! besar ada trmpat menunggu dan ruang solat tempat menunggu pun ada hot drink dgn makanan ringan disediakan! sgt recomended! 

about price????? biasalah standart lah rim dgn tyre 
total 
Rm2k++ 
more detail ampa boleh tgk FB kedai ni

tang mana? kat mana? where is the workshop? ok im really recomended to all guys hahaha tudia omputih plak dah ok Mr H nk rekemen kat ampa semua yg nk tukaq tyre ka rim ka boleh la mai kedai ni JAWI TYRE and WORKshop ! the staf very helfull and frendly. Sebab apa? yealaa mula Mr H smlai teruih dia entertain dia layan lah tnya itu ini ok so Mr H habq la nk tukaq tyre then nk cri sport rim jugak. so dia hbaq detail satu persatu jika tyre jenis ni utk apa rim ni sesuai dgn apa. yg syoknya bangga Workshop besar ni org kita Bumiputera. so jom support!!! 


Gold pun ramai recomended. nice kan! baca smpai habis nnti tgk mana pilihan Mr H erkk 
Haaa kedai ni luas besar selesa ! itu byk pilihan sport rim 
Black looks so sexy and awesome for me so i choose this BLack.. pilihan masing masing kan hehe 😜 


so sy pilih HITAM! Hitam itu menawan 

haaa sy dpt FREE isi oxsigenAir .Tq Jawi tyre!


 tgh isi OksigenAir
ni kedai nya ! besar ada selesa sbb ada ruang menunggu dan ruang solat 

tempat menunggu pun ada hot drink dgn makanan ringan disediakan! sgt recomended! 

tq ton and ta always be my good PA



ok done! kereta belemoihh lps ni kita p basuh 


hah siap dah ✨
about price????? biasalah standart lah rim dgn tyre Rm2k++ more detail ampa boleh tgk FB: 

 ini page Workshop tu! 
that all for today
nnti dah basuh kereta 
Mr H boh picture nahhhh
ok stay safe !
💚








 

Amazing View Baling Kedah

 It's not always the necessities to go far and wide. I mean just look at your surrounding, you certainly can really find exciting and in...