Friday, November 7, 2014

BENGKEL ASAS TEATER PERINGKAT BAHAGIAN BETONG,SARAWAK

salam aspireasi seni!!
alhamdulillah 
pada 24-26 oktober 2014 yang lepas SMKBeladin dipilih untuk menjayakan Bengkel Asas Teater peringkat Bahagian Betong oleh Kemajuan sosial sarawak
seramai 27 orang pelajar dan 3 orang guru telah mengikuti bengkel tersebut
pelbagai pengisian dan kelas yang sgt menarik dan berguna pada masa akan datang
byk pengalaman dan benda baharu telah dipelajari


nota yang diberikan untuk class teori

Erni doris sebagai CIKGU kelas lakon dan teater

pengisian waktu pagi senam tari kenyalang senamrobik

penuh penghayatan berkongsi pengalaman

latihan dalam kumpulan

kelas vocal kelas aprisiasi kelas bubling kelas lakon kelas pentas
best byk pengisian yg tak pernah dipelajari sebelum ini

persembahan peserta bengkel asas teater

semua peserta berkumpul sebelum majlis penutupan bermula

monolog oleh Miss Cecilia


Monolog oleh : mcm kenal jeeeeeeerrr




ucapan Tuan penganjur en Abg mazelan wakil KPS 

team kuat pengajur yang menjayakan Bengkel

peserta terbaik perempuan adik Gloria Lancy

selesai 3hari berbengkel semua peserta bengkel diberikan sijil 
best and awesome
kalau boleh nak lagi!!!
byk ilmu dan pengalaman diperolehi  sepanjang bengkel teater ini!
terima kasih daun keladi kepada penganjur Kemajuan Sosial Sarawak kerana sudi memilih SMKBELADIN sebagai venue Peringkat Bahagian Betong!
insyallah tahun depan kita polah Bengkel Tari pulak
tq so much!!

Thursday, October 16, 2014

Alhamdulilah after dua bulan kottt

Alhamdulillah lepas dua bulan dah kot.....apa yang dua bulan. Huhu lepas Kena Simen tangan tu...hahaha awat? Metacarpal fracture fifth finger . Dah ok ni.dah seminggu back to work. Nak say tq so much buat Semua Doktor doktor yang Bagi rawatan frm Hospital Saratok,Sarawak , Hospital Sultan Abdul Halim,SP dan Hospital Baling. Terimakasih jgak buat love mak yg the master of Doktor sepanjang dok pantang kat umah,buat lovely fmly kakak dan Adik n Anak Anak buah jugak. Tq jugak kat kwn kwn yg bykTolong n Bagi moral support. While blog pun lama x update.nah amik ni tuk update .ok laaaaa nanti KitA sembang lagi.
Xoxo

Monday, July 7, 2014

MINGGU SAINTIK SMKBELADIN 2014

salam saintik dan inovasi
Pada 26 june 2014, panitia sains dan  matematik mengadakan minggu saintik.salah satu aktiviti yang diadakan ialah pertandingan roket air. pertandingan ini terbuka kepada semua pelajar tingkatan 4 dan 5.pertandingan ini di kelolakan oleh Cikgu syafiq. sambutan yang diberikan oleh pelajar pelajar sgt positif.pelbagai jenis roket telah pun dihasilkan. 
terdapat pelbagai jenis roket dan kreativiti yang telah dihasilakan

 cikgu syafiq dan crew crew yang membantu

 yoeee peace

 pelbagai jenis roket yang menarik telah dihasilkan

 sikdo kejoo

 roket telah dilancarkan



 peserta pertandingan.setiap kumpulan dua org ahli


 pelajar pelajar yang menyertai pertandingn menunggu giliran roket dilancarkan


 daus pelajar cute tingkatan 1D

terdapat dua kategori yang dipertandingkan iaitu 
roket paling jauh mendarat 
dan
roket paling kreatif dan menarik
tahniah dan syabas buat penganjur serta pelajar pelajar yang memberi kerjasama menjayakan minggu saintik 2014 smkbeladin
xoxoxoxoxo

Sunday, July 6, 2014

salam ramadan

assalamaualaikum dan salam ramadan
alhamdulillah tahun ketiga di bumi Beladin menyambut ramadan al mubaraq
selamat berpuasa buat semua muslim dan muslimat

Tuesday, May 20, 2014

PERTANDINGAN MEMASAK 2014 ANJURAN MAGGI DAN NESTLE

 pertandingan memasak 2014 di adakan di SMK Bintulu, Bintulu sarawak. kali ini dengan tema MENU SIHAT,MAKAN TENGAH HARI HUJUNG MINGGU, Sebanyak 11 bahagian telah menyertai pertandingan memasak 2014



 cikgu kc bersama anak anak nya, aslin,sepia dan syaidatul dan seorg lagi guru pengiring cikgu saidatul
 nasihat dan amanat terakhir vikgu sebelum cabaran bermula.hehehe

 11 bahagian di Negeri sarawak yang menyertai pertandingan memasak 2014

 chef chef hebat sebagai Juri
tq pilih hidangan kami sebagai Naib Juara. tahun hadapan kami akan improve lg and do better

 Juri sedang memerhati peserta sedang membuat persediaan

 cabaran bermula
work as a team!

 MILO 
iaitu Nestle dan Maggi penaja utama pertandingan mermasak 2014


 hasil 1jam cabaran memasak. hidangan kami ialah :
protein : velladine grill terubok.....karbohidrate : Velladine carrot  snow rice.....sayuran: Royal pucuk paku

 syarat pertandingan dan taklimat diberkan terlebih dahulu sebelum cabaran peti misteri bermula

 selepas tamat 1jam cabarn memasak, peserta sekali lagi di beri Cabaran Peti Misteri. peserta sedang mengambil bahan yang disediakan oleh penganjur untuk mencipta resipi masing masing

 wajah ceria JUARA pertandingan memasak peringkat Negeri Sarawak 2014
congratulation!

 pemenang tempat Ketiga mewakili Bahagian MIRI

 we are from SMK BELADIN mewakili bahagian Betong
terima kasih kepada PK Ko En Rosli b Uji  sebagai ketua kontigen bersama penolong Puan Dara Saing
cikgu Kc dan cikgu Saidatul sbg guru pembimbing

Terbaikkkkkk
 para tetamu VIP dan Chef mencuba resipi dari salah satu bahagian yangmenyertai pertandingan kali ini

 tahniah dan syabas buat Bahagian Kuching kerana menjadi Juara Peti MIsteri  kali ini

 excited dan teruja apabila di umumkan menjadi Naib Juara Peringkat Negeri Sarawak
alhamdulillah. ini ada kali pertama kami mewakili Bahagian dan alhamdulillah menjadi naib Juara. 

 Bahagian MIRI pemenang tempat ketiga. tahniah dan syabas !!

 tahniah aslin, sepia, dan syaidatul atas komitmen yg diberikan. Syabas buat cikgu Saidatul yg byk membantu untuk smpai ke tahap ini. insyllah tahun hadapan Kita pulun lagi smpai jadi JUARA pula.insyaallah
SMK BELADiN can do it! we know we can make it! 

 tahniah buat guru pengiring dan peserta dari Bahagian Limbang yang menjadi JUARA pertandingan memasak peringkat negeri SArawak.Mereka akan mewakili Negeri Sarawak ke Peringkat Kebangsaan nanti.selamat menjulang sarawak!
alhamdulillah tambah lagi satu pengalaman dalam dunia pendidikan ini.isnyallah tahun hadapan kita jumpa lagi.tahniah jugak buat 8 Bahagian lagi yg turut mnyertai pertandingan memasak kali ini. kesemua 11 
bahagian di Negeri Sarawak ini telah menghantar penyertaan mereka. 
terima kasih kepada Penaja utama Maggi dan Nestle
xoxo
...........................