Sunday, October 8, 2017

CABARAN 2017: SELAMAT MENDUDUKI PENTAKSIRAN TINGKATAN 3 2017

SELAMAT MENDUDUKI PENTAKSIRAN TINGKATAN 3 
biat semua pelajar pelajar di Malaysia
to all my beloved 3 Cekal 
buat yang terbaik
usaha tangga kejayaan




i know u guys can do it!!!
3 Cekal boleh!
ingat !!
kejayaan bukan untuk diri sendiri tetapi untuk 
membalas jasa ibu ayah dan guru dengan memperoleh kejayaan
seseorg guru juga ingikan kejayaan oleh anak didik nya

ALL THE BEST!!
#GURUTINGKATAN3CEKAL
#CHANGEYOURSELF

Friday, October 6, 2017

KEMBARA NANG RINDOK @LPPKN BELADIN SARAWAK

4 OKTOBER 2017
TQ ATS JEMPUTAN 
sekali lagi Sanggar Seni di undang membuat persembahan
kali ini 8 penari perempuan shj yang mempersembahkan tarian pembukaan 
iaitu Joget Kasih Tak sudah


practise  make perfect 
sesi bergambar sepanjang latihan 

ready for the show
bersiap siap sebelum persembahan
'

representing Sanggar Seni SMK Beladin



bersama pengurus tari dan koreografer Mr syahiruddin dan Mr Husni
wfie itu wajib 

yeahhhhhh cik Maya dgn mr H .kami kembar senyum n dimple

yeahhhhhhhhhhhhh Tq LPPKN atas hadiah cenderamata buat anak anak tari Sanggar seni
we really appreaciate it!


alhadmulillah rezeqi anak anak tari Sanggar Seni
insyllah kalau ada event lagi boleh la call kami lagi hehe
jumpa lagi

BELADIN FOOD FESTIVAL


ENJOY THE SHOW 
terima kasih atas jemputan untuk persembahan sepanjang 4hari karnival FOOD FESTIVAL di Beladin Town Square 


TARIAN PEMBUKAAN 
tari tualang tiga 
seramai 8 orang penari
hikhik cikgu pun join sekali







ucapan alu aluan oleh YB Razaili b Hj Gapor Adun n29 Beting Maro


Ucapan oleh YB Dato Hajah Rohani b Karim , Menteri pembangunan wanita keluarga dan masyarakat
YB Datuk Amar Douglas Unggah Embas, Timbalan Ketua Menteri Sarawak ,Menteri Permodenan Pertanian ,Tanah adat dan Pembangunan wilayah yng merasmikan Festival Food Fair Beting Maro 2017





simbolik perasmian 3 dara Sanggar Seni membawa dulang sebagai simbolik perasmian

its wrapppppppp Majlis Perasmian

at night Enjoy the show
Sanggar Seni juga di beri tanggungjawab utk penari latar persembahan nyanyian
Lima buah lagu kesemuanya



Pembukaan dengan lagu Bahtera Malaysia

 kedua Zapin Laksama Raja di laut

selain itu lagu lagu yg didendangkan ialah Lagu ya maulai dan Janji


malam terakhir festival artis jemputan Zamani


turut memeriahkan konsert akhir penari sanggar seni menari lagu Nirmala sebg penutupan Festival Food Beting Maro 2017

  kalau ada sumur di ladang 
jangan lupa menumpang mandi
kalau ada karnival lagi 
jangan lupa undang kami lagi

terima kasih jugak buat YB Razaili Gapor , adun Beting Maro N 29
atas saguhati yang telah di berikan kepada kumpulan tari kami
sekian jumpa lagi 
SANGGARSENI 
TERUNA DARA ANAK SENI SMK BELADIN


Sunday, August 13, 2017

SHOW: BELADIN FASHION CENTRE 2017

TERUNA DARA ANAK SENI
terima kasih pihak penganjur menjemput anak anak tari SMK Beladin untuk membuat persembahan sempena Majlis Perasmian Beladin Fashion Centre di Beladin
Majlis ini dirasmikan oleh 
Yang Berhormat Dato' Rohani binti Karim
Menteri Pembangunan Wanita ,Keluarga dan Masyarakat
12 ogos 2017
Perkarangn Beladin Town Square




raptai sehari sebelum majlis berlangsung

faizal penari cilik form 1

bersiap sedia utk ke tempat persembahan




persembahan pembukaan oleh Teruna dara anak seni SMK Beladin iaitu tarian zapin pekajang 








Ucapan Perasmian oleh Yang Berhormat

eh eh mcm kenal kan cikgu pun dapat job. jd emcee 
alhamdulillh 
semuanya berjalan dengan lancar 
walaupun kita bidan terjun sahaja di amanahkan jd emcee
 Representinggggg Fashion Show
Penubuhan Beladin Fashion Centre ialah usahasama Kementrian pembangunan wanita,keluarga dan  masyarakat dengan International womens federation of commerce and Industry Malaysia (IWFCI) di bawah naungan Yg Berbahgia Dato'Elain Teh ,President IWFCI





hasil hasil rekaan ini di hasilkan oleh 21 org pelatih merupakan wanita wanita hebat dari Beladin sendiri . Mereka merupakan bacth pertama mengikuti program jahitan di Beladin Fashiion Centre ini di bwh tunjuk ajar Cik Syuhada dan En Mohamad Salehan




Mr.H bersama dengan model model

Bergambar bersama Yang Berhormat Dato'Rohani bt Abdul Karim






sebelum Yb berhormat tiba ada 3 sesi taklimat berkaitan tentang keusahawanan wanita,taklimat rang undang undang akta keganasan rumah tangga dan taklimat kesihtan

Pelajar pelajar SMKBeladin yng menjadi model memperagakan hasil jahitan pelatih pelatih

model model daripada pelajar pelajar SMK Beladin



cantik



alhamdulillah mjlis berjalan dengan lancar. 
terima ksih pihak pengelola yg sudi menjemput anak anak tari SMK Beladin utk persembahan dan terima ksih memberi kepercayaan kepada cikgu husni sebgai pengacra majlis sepanjng mjlis berlangsung
maaf sekiranya ada sebrg kekurangn sepanjng majlis
moga jumpa lagi
tq qarl selaku photoghaper :
qarl insta : haiqallnoelle
.......................................................................................