Friday, December 22, 2017

VIRAL : Kampung Seberang Pekan Baling Kedah

assalamualikum dan salam negaraku malaysia
sihat ka semua
apa xtvt cuti skolah korang?
sapa geng rider angkat tangan ? 
hah cg baru belajaq belajaq nak kayuh 
rupanya best woooo

 jom kayuh ! bukan apa pun saja la kan nk peluh peluh utk kesihatan juga kan
tak ada basikal kita joging kalau x nak joging jalan kaki pun dah mamdai.atleast ada juga aktiviti utk senaman atau kardio

 Baling! nwdays dah mcm mcm ada compare zaman cikgu kecik kecik dulu. ni hah dah ada padang bola yg cantik . ni mini stadium Baling. terima kasih utk kemudahan penduduk kat Baling ni

 cuaca cun pagi yang cikgu mengayuh ni. besala dgn iphone 6s ja bw ku kemana mana utk snap pic pic menarik. siapa yg kenai dgn cikgu memang tau pun suka ambik gambar wefie selfie apa apa je la yg boleh jd kenangan

 tudia Gunung Baling. selfie la sebab view menarik. 
 ni pulak depan rumah cg ja ni . tenang dan mendamaikan. walaupun x p bercuti ke overc nu. rasa bangga la juga ada view menarik depan rumah.

 sungai ni so far bersih lagi la harap semua org memainkan peranan  penting untuk sama sama jaga kerbersihan dgn tag line Cintailah sungai kita.Jom nikmati keindahan panorama 
subhanallah







mcm biasalah pic pic had ambik memang akan upload kat FB : Izz huznie idraqie
upload kali ni tak tau la ramai kwn kwn fb share.sampai la ada cousin ni tag nama kata dh viral smpai ke Siakap keli, Kedah ohsem, Baling kini, Bernama Radio , penduduk baling.TERIMA KASH SEMUA KERANA MENGHARGAI GAMBAR GAMBAR yang saya ambil ni. Guna kamera apa?hah guna Iphone 6s ja. Edit guna apa? Tak ada edit apa apa pun Snap and upload ja terus pic ni.
Terima kasih juga yg bg compliment kata pic cantik.Biasalah ada juga yang mcm komen negative. Biasalah kan..malas komen lebih lebih yang negative Thinking ni.FOr me 
we just share what ALLAH give to us. kita sebut SUBhanallah pun dpt pahala kan. Puji kebesaran Allah. amboi kuliah agama plak kan. haha dah dah 






terima kasih semua!
Kebetulan juga dpt view menarik sbb cuaca pun ok
ada juga yg kata diorg ambik juga pic tapi x mcm tu
depend keadaan cuaca sama dgn angle yg kita capture



 kayuh kayuh jugak. stop breakfast sat kedai sebelah SMK Baling. mengimbau zaman p skolah naik basikal dlu.Kak kedai ni pun frendly sbb dia kenai lagi dulu kak ni dgn mak dia kanti skolah kami.
harga murah boleh la p breakfst kat situ.Lokasi sblh SMKBaling ja ni.
Nasi lemak ayam ikan masin ikan bilis teh o : rm4.70 ja!! murah oiiii sedap plak tu

 hah ni view sebelah kaki gunung 

 Gunung Baling ada Gua Jepun pun ada kat Baling ni. ya percutian singkat boleh la mai Baling.Homestay pun byk kat sini.

 ok ni makan lagi.Hari lain laa tak kan nk breakfst 2 3 kali sehari. Ni roti canai tip top double.sbb ada dua telur separuh masak. Harga rm 3.50 roti canai ni
Nama kedai ni Roti Canai Tip top kat jalan menghala ke bongor tepi jalan sblh gunung
boleh la pergi singgah pagi pagi 
opposite Klinik Pergigian Baling.

 sedap ! enjoyyy

 hah ni la tempat untuk start Hiking Gunung Baling. Kalau bw kereta ka moto ka parking space selesa



 ni view malam magrib scenery 


hah ni cerita next day nya

 warung mat noi roti bakaq! ni pun rekomended warung utk brekfast!
sedap niihhhhhhh Roti Bakar Kacang Phool


Rekomended!!! should try sapa mai Baling.
harga berpatutan !
sedap! bersih! lokasi pun menarik.
sebelah Pejabat Tanah Baling kedah
................
dah mcm program JJCM pun ada kan
hehe siapa lagi nk prmote tempat sendiri kan 
so welcome to Baling Kedah Darul aman
nnti cikgu update lagi
ada beberapa hari ja lagi nk kena balik serawakkkk dh oiiiiiiii



No comments:

2018: GURU PEMACU TRANSFORMASI PENDIDIKAN

sambutan hari guru peringkat smk beladin 2018 tema : jika aku bkan seorang guru jom jengokkk ...