Monday, May 9, 2011


Cikgu husni

Hari ke 2 sbg cikgu pelatih. Actually semalam xcited nk update blog ni tp penat!! Haha so hari ke 2 baru nk citer per yg jd semalam iaitu hari pertama jadik cikgu pratikal. Kat mana??? Jap erk…sekolah cikgu terletak d present 11 putrajaya. Nama penuh skolah cikgu ialah SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PUTRAJAYA, PRESINT 11(2). Ok what was happened for a 1st day. As usual dtg awal g tunggu kat ofis, then PK yang introduce us. The best word I can said, per yg puan tu ckp ler…….CIKGU HUSNI, u cikgu kedua lelaki kat sekolah ni..what???yeaa u are 2nd cikgu lelaki. Cikgu lelaki Cuma ada seorang sahaja kat skolah cikgu ni. Ok2..ok lepas dah ice breaking, masing masing dapat jadual. So cikgu dapat mengajar KEMAHIRAN HIDUP off course ler kan sbb memang amik Kemahiran hidup, so fine. KH tingkatan 1 dan 2 Kemahiran teknikal , then kena jugak ERT (Ekonomi rumah tangga) tuk form 1.pastu ada ada lagi PEND.SIVIK N KEWARGANEGARAAN form 1. Selamt mengajar yerk cikgu husni.so harI pertama jalan-jalan tengok skolah.then ada jugak kelas relief class form 4. lepas tu g set up meja at bilik guru. hah skang ni skolah cikgu ada sukan, so ptg cikgu dah terlibat dgn sukan. cikgu kena jaga lompat tinggi. so apa lagi dgn kameja kameja cikgu jd pegawai sukan ptg tuh. the best part for a first day, masa perhimpunan. kami 5org cikgu praktikal ni i perkenal kpd murid murid skolah.weihhhhhhhhhhh malu seh nama cikgu husni d sebut ada je suara2 dak pompuan ckp cikgu ensom..haha ensom keR?besa2 jer...sowieee prasan jugak kan kan kan.so perhimpunan mcm biasa ler. abis jer perhimpuan student lelaki kena plak tunggu tu arahan PK HEM tuan abd aziz.sgt garang okkkkkkkk.ke hulu ke hilir bw rotan panjang. pastu masa semua dak laki dah berKumpul, cikgu husni kena ckp pasal grooming. kena gtau hw to wear nect tie. so then tie kena pakai panjang mana. tak boleh terlalu panjang n terlalu pendek. so cikgu pun bg dan kongsi pengalaman bab bab pakai n pasang tali leher ni. then for hari pertama jugak kena kwal murid-murid lelaki solat zohor. skolah cikgu semua kena solat zohor dulu pastu smbung aktiviti sekolah yang lain. tup tup tap tap balik pukul 53o petang. so jadi CIKGU skng tak mcm CIKGU dulu-dulukan. itu ler kisah hari pertma sebagai CIKGU PRACTICAL. hope its gonna be ok.

SMK PUTRAJAYA PRESINT 11(2)

~cikgu husni da bomb~

No comments: