Friday, October 28, 2011

TAK PERLU KATA APA APA......





Thursday, October 20, 2011

green ribbon day


great n awsome last sunday with mylove studnts smkputrajaya p11(2)
UKM,BANGI
MAJLIS PELANCARAN SAMBUTAN MINGGU KESEDARAN PENDERMAAN ORGAN

congrate guys!!







thanks mylove smkpp11(2)..next trip genting yeah......................
salam uia
tq jumpa lagi

Thursday, October 13, 2011

NOW OPENING..welcome aboard



HOLA!! HOLA MOON?HEHE assalamualaikum kawan kawan…walaupun sgt penat tp ku gagahi untuk mengupload n pengupdate belog yg tak seberapa ini.hehe xde mendeee nk berblog mlm mlm ni.tmbh pulak esok keje.huwarghhhh penat upanya keje café nih. Haha nk kena layan customer, nk kena masak, chef ker?boley laa kalu custome nk order western kc da bomb boley servekan.so dtg ramai ramai TASTEBUDS café at UIA,Gombak. Or sblm ni café itu ialah Bank islam. Student UIa sure tahu kan. Haha so jumpa d sana. Jom tgk in the making renovation til dah siap. Sila beri komen tentang ID café ini. Hah sblm tuh, café ni ada local food jgk n special menu is western food lor..n special lagi café ni mempunya vip lounge n vvip lounge. Pic vip n vvip lounge belum di upload lg..tggu next version yerk…..



















Syesly rindu tempat lepk mkn n minum masa stdy kat UPSi dulu, deli garden restaurantJ

Friday, October 7, 2011

TASTEBUDS CAFE WILL OPENING SOON,IIUM GOMBAK

Kena injection…fuyoooo lenguh sblh kiri tangan cek noh..injection ni untuk sape sape ajer yang nak bekerja dgn f n b. kata doctor yang memberi injection ituewww ialah protection untuk diri dan makanan dan serta makanan yang akan diserve kepada customer. Mencegah lebih baik dr mengubati. Ni ada info pasal injection tersebut: baca erk…xpaham g jumpa doctor k..hehe


Typhoid fever is caused by a bacterium (germ) called Salmonella typhi. This bacterium may contaminate food or drink in areas of poor sanitation. Typhoid ranges from being a mild illness to causing death. Symptoms include sudden onset of fever, severe headache, nausea, abdominal pain, loss of appetite, constipation or diarrhoea. These symptoms can be very severe.

People with typhoid fever pass out the bacteria with their faeces (motions). Even when symptoms have gone, about 1 in 10 people who have had typhoid fever remain carriers. This means that some bacteria continue to live inside the gut and you continue to pass out bacteria with your faeces. If hygiene is not good, then the bacteria can be passed to others who may then get typhoid fever. About half of carriers become free of the typhoid bacteria within three months, but up to half of carriers continue to pass out typhoid bacteria with their faces long-term.

The incubation period for the disease is usually 1-3 weeks. So, you do not get symptoms for 1-3 weeks after becoming infected. Around 200 cases are notified in the UK each year. About 8 in 10 of these cases are in people who caught the infection abroad. Typhoid infection can be successfully treated with ANTIBIOTICS

Thursday, October 6, 2011

ROBERT PATTINSON LELAKI PALING SEKSI DI DUNIA

Bintang filem Twilight, Robert Pattinson dinamakan lelaki paling seksi di dunia oleh majalah Glamour pada tahun ini. Berikut senarai top 20 lelaki paling seksi :

1. Robert Pattinson

2. Taylor Lautner

3. Johnny Depp

4. David Bekhcam

5. Zac Efron

6. Gerard Butler

7. Alexander Skarsgar

8. Garrett Hedlund

9. Jared Followill

10. Putera Harry

11. Bradley Cooper

12. Chace Crawford

13. Alex Pettyfer

14. James McAvoy

15. Henry Cavill

16. Orlando Bloom

17. Ryan Reynolds

18. Jake Gyllenhaal

19. Colin Farrell

20. Darren Criss

..............................................................

Wednesday, October 5, 2011

hidop penoh cabaran dan dugaan!!!

Hidup kita setiap hari diatas muka bumi ciptaan Tuhan ini pasti tidak ceria tanpa dugaan dan cabaran. Buatlah apa sekalipun, pergilah kemana – mana sahaja, ada saja perkara yang menguji kita.

Sesungguhnya hidup tanpa dugaan dan cabaran adalah hidup yang amat – amat membosankan. Bagi mereka yang mempunyai jiwa dan semangat yang kental, walau apa sekalipun yang terjadi dalam hidupnya, dia pasti akan terus mengharunginya dengan tabah dan kuat.

Tetapi, jika seseorang yang lemah iman, jiwa dan semangatnya pasti akan mudah melatah dan pasti akan mengalah dengan segala cabaran dan dugaan yang dihadapinya. Bukan semua orang sama, kita dikurniakan dengan bakat dan keistimewaan yang tersendiri. Tidak ada manusia yang sempurna dalam dunia ini.

Sunday, October 2, 2011

|MURAH REZEQIE| RAMAH MESRA|


Assalamualaikum

Majlis Ramah Mesra Eid Mubarak 1432

Amir Rayyan n Achaha home’s , Pangsapuri Putra Damai, Putrajaya

1 october 2011


Nice to meet u fiq fikri n amir naufal

daniel n fikri selamat bertemu kembali buat kali kedua

Tuan rumah achaha…naufal n fiq fikri…hizami n me

Finalist hero blogger Malaysia..untuk mengundi sila follow blog kami semua

Hizami..achaha..adie..pogiepooh..izz huznie..fiq fikri..amir naufal

Tuan rumah amir rayyan n achaha with Malacca hawts blogger

Penutup majlis as usual.bergambor beramai-ramai. Hopefully next perjumpa akan bertambah lagi frame erk.

tq tuan rumah kerana menyediakan hidangan yg sedap. semoga bertambah rezeqie lagi.

Jumpa lagi!!