Monday, November 5, 2012

PASAR CENTRAL SIBU UNIK

salam 1malaysia
dah alam dok tunggu nk update pasal pasar sibu ni,haha akhirnye lepas dok marking papaer student,smbil smbil tu ley update blog ni. haha tgklaaa byk gak benda menarik dlm gambq2 nih.
pasar central sibu.MAcam macam ada. jual segalanya
kebanyakkan jualan mereka ni hasil pertanian mereka sendiri. kalu rajin apa apa pun ley kan.rezeqie kat mana mana. bukan nk ckp apa,kalou tepi jalan raya tu ada je mereka kat sini tanam apa apa yg boleh dtgkan hasil contohnya pokok jagung,pisang, serai dan cili
ni antara hasil tanama mereka ni.selain itu pasar ni ada jual brg brg basal seperti ikan udang ketam
dan byk lgi keperluan keperluan asas


wajib!!!! mun nya kitakorg ke srwak iboh lupak beli kek lapis sarawak

rm2 sepeket. manis terus ley makan...
pecah ayaq liuqqq


nanas! delicious


sayur sayuran tempatan yang dijual. semuanya hasil tanama sendiri. RAJIN kannn
pertanian adalah perniagaan

suasana dalam pasar besar Sibu

ni actually guna untuk mandi. gosok badan

pucuk paku atau bidin org srwak panggil.rajin tgk penjual penjual ni ikat syur syur diorg

alamak....lupa nama buah ni..sebakoi rm3 shj
teloq ayam

 labu..patola.

 bunga kantan....loikeeee loikeee sbb bahan utama kuah laksa penang. huh! terliuqqq teringat my mum laksa

 cempedak muda.enak dibuat gulai kuning

 petai

 kami..semua pakat perhakkk tgk benda yg xpenah tgk..
perhakk(bahasa kedah) sama erti dengan jakun 
or xcited to c sumthing new

jering!!! siap kupas kulit so balik basuh n makan sajerrr

 penah tgk???kc 1st time tgk orang juai ayam lagu nih. mesti kalou pasang lagu chicken dance ayam ayam ni terseksa kan sebb xley nk kepak kepak. looks nice!! tema ayam ni
"aku insan biasa"
kokkkokkkkokkkkk







 buah tembikai besaq penyepak( haha keluaq dah bahsa kedah cik oiiii

 TODIAAA!!udang galah habaq anggggg



 makcik ni yg minta nk bergambar ngn i...hahahah dia ingat reporter mana kot nohhh
kebetulan sama purple


 ketam 


 udang galah dok hidup lagi

rajin nyonya ni..terlena menunggu hasil jualan.gigih!!!
sabar itu indah auntie

tada.....ni lah pintu masuk ke PASAR SENTRAL SIBU
kalu ke sarawak singgah lah yerk...
welcome to sarawak
cuti cuti malaysia
epy depavaali tak lama lgi:)
...........................................

No comments: