Thursday, November 27, 2014

GETE KEPUK LEKOR

kepuk lekor memang x boleh lari kalau sebut pasai terengganu kan. hah buka kepuk lekor je kueh Akok pun sgt pemes kat tganu. dah la ceq suka ya amat. so tepi jalan byk ja depa dok juai.
apa lagi benti kereta turun p beli mkn panaih panaih sedap ya amat
so delicious bohhhhh


 ada pelbagai flavour kuih akok ni upanyaaa

 had ni pun sedap gak kuih dia nk rasa mcm dangai skit. paling suka had garing sedaoooooop 

 tudiaaaa kepuk lekor baq ang
last day atau hari last kami bercuti kat ganu , kami p tempat perusahaan buat keropok lekur
apa lagi jom tgk kami sama naik dok gelentiaqqq org kedah kata
org ganu sebut GEtey 

 puan ni la empunya kedai buat kepuk merangkap mak sdare kawan yg dok ganu had kami p umah dia

 isi ikan fresh di kisar terlebih dahulu

 ni tepung sagu

 air panas utk rebusan setelah siap gentel

 fresh from avon tudiaaaa baru angkat dari rebus
makan had tu saja pun boleh

 kami dah mula gentel kepuk lekor

 sebelum di getey kena buat bula ikut sukatan yg standart

 cikgu ton semanagat nih

 ready nak rebuih yg dh siap gelentiaq


 hahahah Tuan tanah pun x mau lepas peluang buat kepuk lekor

 hasil kami yg 1st time try dok gentl kepuk lekor






 memang terbaikkkkkkkkkkkkk!!
rasa sedap xmcm kot tempat lain.fresh from Ganu ni memang rasa isi ikang je.kalu kot tempat lain beli kepok lekor rasa liat sbb tepung byk.had ni mmg terbaik dan sedap.dua tiga hari bawa blik kedah still fresh n lembut masa makang

 tu diaaa jenis jenis kepuk lekor yang di jual
satu lagi nama kedai ni kalau p ganu area PAKA
boleh mai beli
keropok lekor SRI PAKA

 sos yang sedap rm10 sebotol

 tudiaaaa siap dah ready tuk di jual
rm1 je sebatang

 mai mai mai beli sehinggit je sebatang
pengalaman yg sgt manis dan best
syiokkkkkk dpt buat sendiri 
semoga ketemu lagi
Ganu Kite best ever place to stay and vacation
happy holiday 
..................................................................................................................



1 comment:

Silent Thinker said...

bestnya..KC next trip p mana..
nk ikut...