Tuesday, January 31, 2017

CABARAN 2017: CNY TAHUN AYAM ! HANG P MANA?

 Assalamualaikum dan salam penghujung januari.Esok masuk february dah naaa.apa khbaq semua? so how permulaan 2017? adik adik had sekolah abih dan naa cuti persekolahan sesi pertama ni. Cuti seminggu p mana? sat nak habaq ni. depa dok kalut tanya cikgu tak balik Kedah ka? awat x balik? hahah 


cuti sekolah bermula 27jan till 31 jan kira seminggu jugak kan. ni aktiviti sepanjg cuti. wah mcm lama ja cuti. 27hb hari jumaat ada appoinment dengan Honda, bawa cik city p service. tukaq nu tukaq ni service nu service ni so angpow CNY give Honda la kan. biasala tu kalau dh p service kan kena la standby RM. so next service July 30 .lambat lagi so tip nya. setiap bulan saving siap siap untuk bayaran service seterusnya. so July nti tak la kalot kan kan.

gambaq sekadar hiasan. takda ngeja smntra dok tggu depa service cik city saya

lepas service kereta pa lgi tudiaaaa habaq ang p pekena nasik kandaq kat Mydia Samariang, Mydin bru jugk la dan Mydin dah masuk sarawak ya. kat food court dia ada Nasi Kadaq Penang
rasA? best n sedap lagi mkn kat penang nu ,kat sini Ok ok aja

masuk Mydin shoppin apa yg patut dan yg harga berbaloi



lagi x penuh trolley kan kita pusing satu mall



Kat mana ni? ni kat Switch The Spring Kuching.p tukaq tempered  glass sat ms 6s sy pecah plak. now dah segak screeen ms 6s sy

 ok day 2 check out... nak p mana pulak? p Serikin, sempana Indonesia tempat yg mmg wajib p bg sapa sapa had mai sarawak. dah ke berapa kali dah ni p. ada apa? mcm mcm ada


 H Honda ! The power of dream. mai mana ni? dapat mana? ni lepas service smlm depa bagi ni. pewangi kereta frm honda sempena CNY

 hah smpai dah kat Serikin.jgn kata abam x payung ya. public holiday ramai org p jalan Serikin.Bukan p jalan , p perabih duit haha. jom cuci mata

 ni la had ada kat Serikin ni . byk pakaian pakaian wanita la sini. 

 kain pasang kain sulam byk ada jual. terjebak jugak saya beli 4 pasang to my mak n sista saya

 buah apa ni??? kita tanya kita jawab ya. ha ni boleh mkn .ni lepas dirbus. nama dia bak kata mak sy ialah buah PEQAH. rasa lemak mcm bijik cempedak. mak pesan tak leh mkn byk byk satni pala pening. sapa penah makan? cer komen skit..

 lepas tu p mana pulak??? ho ho ho  Happy Chinese New Year. ya kami p Raya umah Yvone rakan kerja kami ngajaq sama sekolah. tq Yvone for inviting us!


 Gong Xi Fa CHai! 


 limau! 

 cute biscuit ! biskut ayam sempena Tahun ayam CNY 2017


lepas p raya p mana lagi? ahad balik ke Beladin sudah. ya byk lagi tugas tugas dan tanggungjawab menanti. to all cikgu n student.welcome back to school. Februari please be nice! klise sgtttt kan.
jumpa lagi ceritera februari pulak kan







1 comment:

EH - Ekslamasi Holistik said...

Selamat Tahun Baharu Ayam KC....