Tuesday, August 31, 2010

MERDEKA!!!


HAPPY BIRTHDAY MALAYSIA!!


Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka! Merdeka!
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka!
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka


Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka!
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

Merdeka.. merdeka.. merdeka..

proUd to b malaYsiaN!!
terima kasih MALAYSIA


Sunday, August 29, 2010

GuD eVEniNG bAngKOK


top man!!!

nice deco.feel like at kmpung..paddy field environment


ada lak show..menarik..hehe cm nk join jer nari...


myBFF met at 1utama..hehe terkejut!! lama x jmpa seh...

breaKfasT at gOod evenIng banGkok, 1utamA..tHnks so much for treaT me!! appreaciate..aloha sebelUM nk berbuka hanGOut2 dulU wHIle window shOPPing..windOw-window pUn terBelI jugeK kameja G2000 n tshrt frOM tOp Man..ahakz...ramaI seH org shOPPing..weLL nk raya Kann..Ok2..u Knw tGH ramaI2 oRg tetIba i TerJUMpaaaa my BFF skOlah teknIK duLU..faizaL ramLI or kwan2 der caLL Him qUantaN..bukan dia Jer siaP ngn anK n wiFe..wiFe dia Lak my schOOlmte gaK mazuin..sos weet ngN aNK dia PUn dh besO..hehe diORg dTG KL nk shOP raYa..nGn kaKak n abG ipaR dia Pun ada sKaLI..hehe balIK peNang xjumpa, jumpa at KL..ok2 akU pun dh lamA xjMPa diORG..akaK n abG ipar dia pUn daH anK sokRG..mMenG masa skoLah tekNIk duLU akU sLalu lepaK umah dia at PenanG so agak close JUgek ngn FamLy dioRg..insyLlah raYa ni leY jumpa G naa...
ni lah ank faizal...iris..so cute...

spicy seafood tomyam

ice sour plum calamansi

ice batu campus..ABc

fried kangkong belacan

green curry chicken

spring roll crispy


fried ming prawn with thai chili



table setting


hospitality with a heart

huhu sgt kenYang..huwarGHHH lepas MKn g Tgk waYNg lak..perGHH i gv 5star for the movie!!! so sape yg loM g tgk STEP 3( 3D) Pg laa TGkk besT wooooooo!!!
ok moGa ketemU laGIk..



Thursday, August 26, 2010

slim fit.....


cmner nih ramai dh tegur kurus nih..hrni jer ada 2org cKp..semlaM,kemarin,haritu,mggu lepasbulan lepas pun ada Gak ckP.hurMmm..xtau laaa nk cKp cmner n kenapa kurus..xcukup mkn??isshhh tak kot...sllu ja dok mkN..puasa??aakannn mb puasaa la kot tht y kurus..tp yg stRt tegurnyaaaa sbLm puasa g..hurmm to all Guys..jGn risaU im Ok siHat alHduLIllaH walUpun kurus sKNg ni..tHNkzz for a concern k..love u guys!!

Tuesday, August 24, 2010

DANCE!!!





CONtEMPORARy AND CLASSIc MALAy DANce....
baK kata chareographer terkenal "DANCE HAS BEEN WHAT'S INTERESTED ME ALL MY LIFE"-merce cunningham..tHis weeK assesmeNT ConteMporY.HUh so keNa ingaT semUa yg dH di ajaR oleH lovelY tuTOr cik NoRulle..lastWEEk pun dh aDER midterM tarI istana n melaYU classic, kelaS tu cik MUni yaNG inchaGRe..seni tarI klasIK dh seTTle asesmnT n teORI..sgT best woooo menarI nih..Rugi sape-sape tak amIK minOr perFOmnce aRT nih..so GudlUck kawaN yg seanGkataN..andy,saMMy,jeNNy,niko,zura n kak sHIma..:)






Saturday, August 21, 2010

eat..laugh...share

full laugh:))

Blackberrry wiTh us

kc n zami


thank guys for Our breaKfasTingtonG!!! hikhikhikhikhik nexT breaK wIll be at...................

waItiNg For BreaKINg





eaT..lauGh..shaRE

breaKfasTing wiTh feles,yot n zami.
tG malIm..onlY we hV KFc n Pizza.so nO choice nk berbUka ngn fast fooD..ni pun stElaH kaMI buka nGN gorenG pisaNG tHen g soLat baRu leY masUK pizzA cz oVerBook time nk BerBUka..yealaH wt did U especT kan..suMe oRg serBU laH weekEnd kataKan..BydawaY alHMdulillaH "eaT,laUNGh,sHaRe".kenA ngn taG line Pizza..kaMI lepaK,boraK-boraK,pHotoshOOt,kecoH ngn waITer n cashIer..hehe ni mUla laa nk comPlaInt nGn serVice Yg dioRg kasi..ahazK..we JusT request to seaT upsTaIr Then casHier saiD xBOley??so im tanYe nape xleY?tHen jawaB nk clOse..Hurmmm jaM xsmpaI kul 9pm pun dh nk close..so xnak laH kecoh we seat je dwnstair..actualLy xde masaLah kot for customeR nk chOOse owN plaCE to seat kaN..manA laa pG nya "customer is alwaYs right" .so lepaK aa bawaH then temPat cm x slesa Tuk km beremPat..tHen we change To seaT yg agaK slesa foR us me,yot,feles n zami..suddnLY sokraNG waitress laK ckP..ehmmmmm xLey tukaR tmpat..
OMG!! terKedu kami..y??mmG xboley waitress tu ckp..i tanYE laK tukaR tmpat Pun xleY keR?theN diaoRg ckP kalU dh orDer xlEy nnti tkut salaH antR per yg d order..actuaLLy xde msaLah kot kalU nk TukaR kan..kalU dh cashIer dh pucNH pon caLL la supervivOrker,manaGEr ker tuk canX seat n puncH order to new seat.tHT it..seTTle kaN..ni terus mcM kecOh2 ,buaT muka kaT cutomer..helloooo we r also frm service line k..ahakzz bukannya apa, yot frm Hotel n catEring coursE..felEs hv been experInce aT fronT couter Hotel, me frm aIrlinE bfre..so we Knw hw to solve n profesional wiTh custOmer..so Its ok seTTle boUt chanGe seat.
daH lepas n selesaI sumenya..ada Lgi pOblem at cashier,afta receiVE a bill..tetIba ada 2mineral waTER orderd??skalI laGI masaLaH..kitrg xde lak order nape tetIba ada dLM bill..hurMM stuck laK pulaK kat siTU..so ckP punya ckP baRUlaH dioRg admIt yg diOrg yg slaH,yelaH customer xoRDer tetIba ada dLM bill..so??cmner koRg keje Nih...pls pls....

Tuesday, August 17, 2010

LIBRARY




LibRaRY..........................
asgmnt always kill us!!!! huh biasalaaa hidup sbg student ni..asgmnt sgt bayk....ader jer setiap mggu nk kena wat..so wt to do we hv to...sabar jelah..bak kata org BUKAN SENANG NK JD SENANG kan..sblm nk senang kenalah susah dulu..ok2 tke it as challenge..cyOk unie!!! u can do it...kelas xde hr ni, mlm jerk ade so amik peluang g library.best kalU wat2 keje at Library ni cz aircond perghhhhhhhhhhh mcm kat london musim salji..sejuk giler.huh tp yg xbpe bestnyee inteneT sloww giler..nk search mklumat asgmnt pun xbpe nk lncar..esOk nk kena antar asgmnt minor..tarian asYik..puas mencr mklumat d librry yng ley tahan besar arrr..dah puas seach at OPAC..hurm dukacita xder langsung buku yang berkaitan tarian klasik istana ni.lepas dh seacrh Opac..p la cr kat rak yg menjd fverate ku..sume buku seni tari ni byk tari-tari dari seberaNg,mana laGi kalu buka Indonesia..huhu kalU buku-buKu contempOrary, ballet byk gak arrr...kita ada aaa sumber nk wat rujukan...so mcm nk jer Bg ipinIon kat staff-staff Library baykanlah buku-buku tari-tari kat malaysia ni...memng laa sgT sedikIt pelajar-pelajar UPsi yg amIK perfoming arT ( seni tari or teater) tp xslah kan kalau rujukan tu byk...munGkin ada stdent -student dr program lain yang minaT nk belajr tari-tari nih..hehe sape minaT angkat tgn???hikhikhik perghhhh ramaI tuh yg minaT tp xbranI nk cuba kembanG kan bakat dgn program tarI nih...
alaaaa bkn menarijer, kitrg bljar semua-semua sejarah tari.buat asgmnt bertulis jugak tau..ada midterm teori, jugekkkkkkkkk..bukannye menari jer dpt markah..nak dpt terbaekkkkk so kena byk reseach, tgk show, and jgn malu bertanya....ehhhh tetiba jer mcm promote progrm SENI tarI lak...xde niat erk..sbnaryaa nk ckp pasal INTERNET kureeeennnggg Kat library nih...mcm chiipmore server..kejp Ok kejaP nth mana-mana peGi..hikhik g td nGn feles my BFF dia stdy grup ngn coUrsemate dia..pasTU jerYto pun ader..tgh doK syOk gdap laPtop jeRyto maI borak-boraK..best gaK km dok semBaNg-sembang..walupUn skejaP Tp mcM2 kaMi sembaNG..hehe:) lepas tuh masiNg-masing feles n jeryto g kelas, so aku pun siap2 balIK kolej..sblM balik mai kolej sgGh kedai feverET garden deli..tapau lauk siaP-siap tuk berbUk..belI ayam masaK merah ngn scrmble egg..cuaca mendunggggggggjerr..samPaI balIk bilik solaT pasTU akU wat agaq-agaq merah ataU miji kata namanya Beledho...haha Tgh dok tGGu beku jer tuh...guna fresh air jer kasi beku..no fridge Ok..dok Kolej cmni jer lah..
selamat berbUka semUa...





Monday, August 16, 2010

LOve u Guys!!!!




Inside my happiness...
Inside my happiness, there is nothing but happiness for me.
Inside my happiness, the colors are so bright and vivid and I am able to see everything clearly.
Inside my happiness, there were no dark times because in my happiness the sun always shines.


FRiEND



My perfect friend holds me tight
My perfect friend kisses me goodnight
My perfect friend loves me for me
My perfect friend wont let me be

Friday, August 13, 2010


KELEBIHAN RAMADHAN

Bulan Ramadhan merupakan bulan yang mempunyai banyak kelebihan. Kedatangannya selepas dua bulan yang juga tidak kurang keistimewaannya iaitu Rejab dan Sya'ban. Bagi tujuan menyuburkan rasa tanggungjawab dan rasa ingin menambahkan ibadat kepada Allah sepanjang Ramadhan ini, di sini dibawa beberapa hadis yang menceritakan mengenai kelebihannya.

1. Abu Hurairah menyatakan : Telah bersabda Rasulullah S.A.W yang bermaksud : Apabila telah tibanya Ramadhan, dibuka pintu-pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka dan diikat segala syaitan. -Hadis dikeluarkan oleh imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad dan Baihaqi-

2. Daripada Abu Hurairah daripada Rasulullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud :Sesiapa yang berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan keikhlasan nescaya akan diampuninya segala dosanya yang telah lalu. - Diriwayat oleh imam Nasai'e, Ibn majah, Ibn Habban dan Baihaqi-

3. Abu Hurairah telah berkata : Aku telah mendengar Rasulullah S.A.W bersabda tentang Ramadhan yang bermaksud : Sesiapa yang mendirikannya(Ramadhan) penuh keimanan dan keikhlasan diampunkan baginya apa dosanya yang telah lalu. - Hadis riwayat Bukhari, Muslim, Tarmizi, Abu Daud, Nasai'e,Malik,Ahmad dan Baihaqi-

4. Daripada Abu Hurairah telah berkata: Rasullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : Sembahyang yang difardhukan kepada sembahyang yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan Jumaat kepada Jumaat yang sebelumnya merupakan penebus apa antara keduanya, dan bulan kepada bulan(iaitu Ramadhan) merupakan kaffarah apa antara keduanya melainkan tiga golongan : Syirik kepada Allah, meninggalkan sunnah dan perjanjian (dilanggar). Telah berkata Abu Hurairah : Maka aku tahu perkara itu akan berlaku, maka aku bertanya: Wahai Rasulullah! adapun syirik dengan Allah telah kami tahu, maka apakah perjanjian dan meninggalkan sunnah? Baginda S.A.W bersabda : Adapun perjanjian maka engkau membuat perjanjian dengan seorang lain dengan sumpah kemudian engkau melanggarinya maka engkau membunuhnya dengan pedang engkau, manakala meninggal sunnah maka keluar daripada jamaah(Islam).-Hadis riwayat Ahmad, Al-Hakim, dan Baihaqi-

5. Daripada Abi Soleh Az-zayyat bahawa dia telah mendengar Abu Hurairah berkata: Rassullah S.A.W telah bersabda yang bermaksud : Setiap amalan anak Adam baginya melainklan puasa maka ia untukKu dan Aku akan membalasnya. Dan puasa adalah perisai, maka apabila seseorang berada pada hari puasa maka dia dilarang menghampiri(bercumbu) pada hari itu dan tidak meninggikan suara.Sekiranya dia dihina atau diserang maka dia berkata : Sesungguhnya aku berpuasa demi Tuhan yang mana diri nabi Muhammad ditanganNya maka perubahan bau mulut orang berpuasa lebih harum di sisi Allah pada hari qiamat daripada bau kasturi, dan bagi orang berpuasa dua kegembiraan yang mana dia bergembira dengan keduanya apabila berbuka dia bergembira dengan waktu berbukanya dan apabila bertemu Tuhannya dia gembira dengan puasanya. -Hadis riwayat imam Bukhari, Muslim, Nasai'e, Ahmad, Ibn Khuzaimah, Ibn Habban dan Baihaqi-

PENERANGAN HADIS

1. Semua hadis menceritakan betapa besarnya kelebihan bulan Ramadhan untuk kita sama-sama menghidupkannya dengan segala amalan sunnah.

2. Pintu syurga dibuka sepanjang Ramadhan, manakala pintu neraka pula ditutup. Ini menggambarkan bagaimana Allah begitu mengasihani hambaNya yang taat beribadat dan menurut segala perintahNya.

3. Syaitan diikat sepanjang bulan Ramadhan agar kita dapat menunaikan segala ibadat dengan penuh keikhlasan. Tetapi kita perlu ingat bahawa kawan syaitan yang berada pada diri kita iaitu nafsu akan menggantikan tugas syaitan jika kita lalai.

4. Pentingnya keikhlasan dan keimanan kita dalam menunaikan ibadat.

5. Puasa mampu menjadi perisai diri daripada terjebak ke lembah maksiat, begitu juga ia mampu menghapuskan segala dosa-dosa yang lepas jika kita benar-benar bertaubat.

6. Kita mesti menghidupkan sunnah yang mana yang paling besar ialah berada dalam jemaah Islam terutama di dalam mengembalikan semula khilafah Islamiah yang telah lama dihancurkan iaitu pada 1924.

7. Jauhkan daripada syirik pada Allah sama ada berbentuk perbuatan, niat ataupun percakapan. Kita mesti mematuhi segala perjanjian yang dibuat selagi tidak melanggar hukum syarak.

8. Kita mesti berpuasa pada semua anggota bukannya pada makan dan minum sahaja.

9. Bau mulut orang berpuasa lebih harum daripada bauan kasturi.

10. Orang berpuasa akan mengecapi dua kegembiraan iaitu ketika berbuka dan apabila bertemu Allah kelak.

11. Di dalam menunaikan ibadat puasa kita mesti banyak bersabar dan jangan suka berbual kosong apatah meninggikan suara apabila bercakap.

I want to let go Even though I come close I still remember The memory..


Its reaLity...
1st time ramadHan kalI ini tanPa abaH tersaYaNG..abaH, kamI sentiasa mendOakan kesejahTeraan abah dsana...amIn...alfateHah...geNaPlaH 40haRI abaH pegI meniNggaLkann KaMI..kamI redHa..alLah lebIH menYanYangimu...
Ramdhan kiNi kembalI..yG hiduP ini pasti terUsKan..saYU hati taK kaLa aza maGHrib berkumandanG...hNya aku,maK,isHa,kak aida,naNa dan Nini saHja membUka puasa BersaMa..terIngaT sGT arwaH aBaH kalaU sbLM berpUasa diaLaH Yg siBUk unTUk hidaNGkan juadaH..Tp itu semUa daH xMUngkin akaN berLaKU..HurMM hanYa doa kamI kirimkan buaT mu abaH...