Friday, February 25, 2011


Kolej Komuniti Selayang

assignment lorrr..kena g sekolah,kolej,poli,or apa2 saje pusat pengajian yg relate dengan teknik n vokasional.cz y, nama pun subjek pengatar teknik n vokasional.so our group choose KOLEJ KOMUNITI SELAYANG untuk kami punya research n observing:)
its was great n experience been KKS. ok sblm tu kami kc..ct..ina..zura..kak ikin n as nk ucap jutaan TERIMA KSIH kepada puan Sheila yg sangt frenly n awsome hospitalitynya melayan kami dr mula smpai ke kami nak balik..yelaa meh..makans tuk lunch sgt special sbb kami di hidang dgn hasil masakn stdnt2 dr kursus katering dan serving..mmg MALATOP!! Sbb menu of da day ialah western..ada lamb chop, chcken cordon, fruit salad, watermelon juice, carrot soup, etc..sampai2 je terus makan.lepas tu baru kami tour bagunan KKM.kami d bwa ke makmal-makmal jahitan, kicthen, lab grafik n multimedia, lab interior designer, suite like hotel, cafe n sbgainye..
TQ SO MUCH!!!!

Latarbelakang dan Sejarah
Kolej Komuniti Selayang - Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.Kolej Komuniti Selayang ditubuhkan pada 1 Mac 2003 dengan menumpang di premis Sekolah Menengah Teknik Gombak. Bangunan Kolej Komuniti Selayang yang terletak di Bandar Baru Selayang, bersebelahan dengan Mahkamah Selayang dijadualkan siap pembinaannya pada Mei 2006. Prasarana yang disediakan akan menampung perlaksanaan kursus-kursus Fesyen dan Pakaian, Multimedia Kreatif Animasi, Hotel dan Katering, Bakeri dan Konfeksionari disamping kursus Rekabentuk Dalaman.Kapasiti pelajar yang dirancang bagi Kolej adalah melebehi 1200 orang bagi 5 kursus formal lepasan SPM dan program-program pembelajaran sepanjang hayat bagi masyarakat di daerah Gombak. Kolej Komuniti Selayang beralamat di Persiaran Pegawai , Km 16 Jln Ipoh 68100 Batu Caves Selangor. Keluasan keseluruhan bangunan adalah 3,402 m².

OBJEKTIF KOLEJ KOMUNITI

Menyediakan pendidikan yang berkualiti, berteknologi tinggi dan holistic dengan :

  • Menyediakan pendidikan dan latihan kemahiran kepada semua peringkat masyarakat
  • Menganjur dan menyediakan pembelajaran sepanjang hayat untuk menjadikan komuniti berpengetahuan (k-community)
  • Menganjur dan menyediakan latihan peningkatan kemahiran (up-skilling), latihan pemantapan kemahiran (re-skilling), dan latihan sangkutan (attachment training) untuk keperluan tenaga kerja setempat
  • Mewujud dan menganjurkan rangkaian strategic dan pakatan strategic dengan komuniti setempat dan pemegang taruh (stakeholder)
  • Menyediakan kemudahan, perkhidmatan dan system pembelajaran yang kondusif dan berkualiti



briefing by lectrer:)~ they are look smart n well groom:) like!

table setting with serving student


appetize with fruit salad


cream of carrot soup


chicken cordon blue serve with mushroom sauce serve with wedges potato serve with saute vegetable

lamb chop serve rosemery sauce serve with jacket potato serve with saute vegetable

M A K A N...like like like

dessert with cheese cake


terima kasih puan sheila frm k.k.selayang

hasil nukilan student interior designer kk selayang

makmal jahitan:)~ bestnye kalau d UPSi byk mcm ni:) kan kan

lelaki juga mampu OKehh!!!

smangat brother nih..cyok cyok:)~

ini lah ASHAH SUITE:) upernye sempena nama ir.ashah ,pensyarah subjek PTV kitrg..hehe tht y she recomended us to b there for observing n research.nice suite:)~


front counter:) they make exectly like hotel front desk receiption.this is a plce to stdnt hotel for practical traning:)~


hasil studnt BAKERY:)~ menarikkkkk

katering studnt in da kicthen:)~ all da best guys


sporting student frm KOLEJ KOMUNITI SELAYANG:) wish u guys
selamat maju jaya n good luck!!

kolej komuniti selayang:)~


team mate:) ina..ct..kc..zura..ikin..as..

terima kasih daun keladi, ada masa kami datang lagi:)
kreatif..dinamik..berinspirasi
~kc da bomb~

No comments: