Saturday, November 26, 2011

MAAL HIJRAH 1433

assalamualaikum
salam maalhijrah 1433 to all muslim in this world
satu muharam detik permulaan,
perkiraan tahun islam hijrah,
perhijrahan nabi dan umat islam,
dari kota Makkah ke Kota Madinah,
atas keyakinan dan ansar bersatu,
rela berkorban ,harta dan nyawa,
demi menegakkan islam tercinta
HIJRAH ITU PERJUANGAN
HIJRAH ITU PERNGORBANAN
HIJRAH ITU PERSAUDARAAN,
HIJRAH MEMENTUK PERPADUAN....................
hehe soiee kalu lupa lirik..sbb ingat masa ngaji PASTI dulu kc jd tekong dia
apa apa pun
samalah kita doa kan semoga kita semua d berkati oleh ALLAH pada tahun baru maal hijrah ini

hijrah KC da BOmb..ini lah hijrah kc dari sekolah ke caFE..yup dari dok bz wat RPH aka lesson aka rancangan pelajaran harian ke mengadap customer, basuh pinggan, lap meja, cashier dan yang paling berat ialah Account? berat ker?? ehhe berat laa sebab nk kena jujur ngn amanah kalu BOSS dah bagi kepercayaan kpd kita untuk main ngn money money n angka nih. its account report.xpe xpe biar otak cikgu KC ni sntiasa fresh.kan kan. ok guys esok TASTEBUDS cafe offday..ni update kat cafe je nih..UIA agak sunyi sbb diorg cuti smpai isnin...insyllah kc nk ke tg malim esok , kolej zaba sbb diorg ada jmput untuk BENGKEL TARI. yorkkkk jom berdansa...lama tak menari nih..temui KC da BOmb d KOLEJ ZABA, upsi esok ya...
salam maal hijrah

3 comments:

Syafiq Ahadin said...

great happiness untuk tahun baru hijrah! salam hijrah! :)

IMANSHAH said...

"Ya Tuhan kami yang Maha Esa,
Kau hadiahkan kami lagi 1 Muharram buat kali ke-1433, dalam nikmat Iman dan
Islam. Kami mohon ya Allah, bantulah kami menyempurnakan Islam kami dengan Iman yang benar-benar sahih. Semoga kami tak jatuh menduakan Engkau, dek kerana dilamun nikmat yang membutakan mata dan memekakkan telinga".

Umar Arlee said...

salam maal hijrah! ps; cantik baju