Friday, June 22, 2012

Terus bersabar...semoga dipermudahkan kami...

Assalamualaikum Kawan! Alhamdulillah dipanjangkan umur...23jun!! Yes genap sebulan mendaftarkan diri sbg peg.perkdmtan pendidikan siswazah.apa tuh?atau nama rojaknya..Cikgu! Dan sebulan Jgk di bumi kenyalang ini. Bermula hari pertama Smpai ke Beladin sehingga hari ini, Cuaca Memang panas Dan musim kemarau. Kawasan tmpt sy bertugas ini mengalami masalah air yg sgt sgt Kronik..wahh ayat ccamni ley ke?ok nk cerita sejak Mai dok sini mmg Susah nk dpt bekalan air.harap tunggu ujan Turun je.kalu Ada hujan adalah sumbeer air nk mndi,basuh baju,n sewaktu dgnnye. Dan Kalu bekalan air dr sungai air nye agakPayau Dan masin.so nak x nak itueww yg hado.hehe itu bag air.then umah sewa.....grgrgrrggr dh masuk 3weeks xde electric..untuk kongsi pengalaman je,bygkan I'm staying without electricity almost 3weeks..how u feel?panas?offcozz hehe tp semua ni ujian Dan pengertian erti hidup sebenar. Hari ni alhmdulliah baru than Rumah wat wiring.insyllah Mlm ni Selesa skit dh Ada electric kat umah.. Kesimpulannnye, kita Kena byk bersyukur dgn apa yg ade..kepada yg tinggal kat mana mana shj yg cukup kemudahan air Dan api tu, gunakan sebijak Dan sebaiknye.jgn membazir air,jimatkan penggunaan electric,syukur dgn kemudahan yg Ada.dan Kena ingt kpd orang orang yg tinggal jauh dipedalaman.betapa Susahnya mereka untuk mndpt kemudahan Dan sumber spt di tempat yg lain.......... Kg Beladin, Pusa, Betong....srwak:) missing u Mak,kak,adik,anak buah,Kawan Kawan di semennjung.......love u guys!

3 comments:

Chenal said...

Slamat berjuang dan berkhidmat di Bumi Kenyalang. Dan belom terlambat kot...nak ucap selamat datang ke Sarawak.
Normal la ujian dunia.
Tapi kalo dapat skolah pedalaman macam SK Ulu Lubai...pasti ko bangga!

Mohd Azirul bin Ismail said...

owh Vellladine.. i know dat place..

we call it Twilight Zone..

moga smue brjaya di sana..:)

Edy Fee said...

haha takde letrik kjap pon dah tension.ehhehe
hurmm kampus aku, ade letrik pon, tp air cond takde.panas gak